...börjar jag förstå nu och att man inte ska ändra på det.
Tyckte att jag kört med samma gamla beprövade kakrecept och att jag skulle förnya mig vad det gäller julbaket.
Det började så vackert med dom där förbannade pepparkakorna som jag hittade receptet till på nätet. Sedan var det den där saftiga kardemummakakan med två burkar färskost i.
Köss mig där ryggen byter namn, den blev så torr så det damma ur käften så den gick i soppåsen.
Och nu senast ytterligare ett recept på nätet.
Polyneer, låter inte det gott?
Först ska man trycka ut en deg i små djävla veckade formar efter att man smörat dom, sedan ska man röra ihop en annan sörja med bl a mandelmassa och hälla i samt baka.
Sköra och läckra små polyneer! Jojomän! Så sköra att dom inte gick att få ur formen utan att dom krossades och sånt kan man ju inte bjuda på. Efter att vi ätit kakkross tills vi mådde pyton, man får ju offra sig, så slängde jag dom också.
Så, nu kör jag med min fruktkaka enligt nedanstående recept:
1 dl socker
4 ägg
2 dl torkad frukt
1 dl farinsocker
4 msk citronsaft
nötter
2 liter whisky
Ta fram en mellanstor skål.
Kolla whiskyn genom att smaka. Häll den i ett decilitermått och drick.
Upprepa.
Sätt på elvispen.
Smaka åter på whiskyn så att den fortfarande håller kvaliten.
Blanda 1 dl smör med en stor skål och lägg i 1 msk socker och vispa igen.
Kolla om whiskyn fortfarande är god, drick en kopp till. Schtäng av elvischpen.
Knäck två hönor och schläng i schkålen med all tojkad fjukt.
Sätt på elvischpen igen.
Om den fjuktade tojken faschnar i schkålen, vrid loss den med en muvschkrejsel.
Schmaka nu om whiskyn fortfarande är godschänd.
Schen schka du schila 2 dl schlat eller nåt sånt. De e inte schå noga.
Kolla whischkyn.
Schila schitronschaften, lägg till en mat...sched eller schå, socker, eller nåt, va fan.....
Schmörj ugnen.
Vrid kakformen på 220 grader, glöm inte schtänga av elvischpen.
Schläng ut schkålen genom fönschtret ock kolla schen whischkyn.
Gå och lägg dig....vem fan vill ha fjuktkaka?
Vad som kan gömmas i en gammal chiffonjé
2 dagar sedan
4 kommentarer:
Precis vad jag alltid har sagt,Fjuktkaka är i högsta grad överskattat.
Rent, mindre rök och utan is räcker!
Rajson: Fast det är väldigt roligt att baka den!
Eller för att anspela på en känd reklam (säger inte vilken ;))
Whisky - om husse själv får välja...
Ninna: Bakar faktiskt en underbar julkaka med massor av frukt och nötter marinerade i rom dock utan att provsmaka spirituosan.
Skicka en kommentar