Ingredienser:
1 dl socker
4 ägg
2 dl torkad frukt
1 dl farinsocker
4 msk citronsaft
nötter
2 liter whisky
1. Ta fram en mellanstor skål.
2. Kolla whiskyn genom att smaka. Häll whisky i ett decilitermått och drick.
3. Upprepa.
4. Sätt på elvispen.
5. Smaka åter på whiskyn om den fortfarande håller kvalitén.
6. Blanda smöret i en stor skål, lägg i 1 msk socker och vispa igen.
7. Kolla om whiskyn fortfarande är god, drick ännu en kopp. Schtäng av elvischpen.
8. Knäck två hönor och schläng i schkålen tillsammans med all torkad fjukt.
(Här bryter jag ihop och kan inte läsa mer på en lång stund)
9. Sätt på elvipschen igen.
10. Om den fjuktade torken fastnar i schkålen, vrid loss den med en muvschkrejsel.
(Här ligger jag på golvet och vrider mig i magplågor och skrattanfall)
11. Schmaka sen om whischkyn fortfarande är gottschänd.
12. Schen schka du sila 2 dl schalt, eller nåt sånt, de e inte schå noga.
13. Kolla whischkyn.
14. Schila citronsaften, lägg till en mat...sched...och schå socker, eller nåt, va fan...
15. Schmörj ugnen.
(Här ligger alla åhörarna utslagna i skrattparoxysmer)
16, Vrid kakformen på 220 grader, glöm inte att stänga av elvipschen. Släng ut schkålen genom fönschtret och schå kolla sen whischkyn.
17. Gå å lägg dig....vem fan vill ha fjuktkaka?
Tack Brigitte för receptet. Det kommer fram allt som oftast när vi känner för en riktig skrattomgång. Problemet är bara att jag aldrig lyckas komma till slutet när jag ska läsa högt för redan efter nr 8 är jag pantad.
tjugoförsta november
11 timmar sedan
8 kommentarer:
Häääärligt! Min far hade en gång en liknande historia om någon som skulle hälla ut innehållet i ett stort antal whiskyflaskor. Den gick inte heller att lsäa högt...
Tack för en glad stund!
Väl bekomme!
mvh R
:) Det receptet fick jag som bilaga till julhälsningen från chefen...
Det här receptet ska jag prova!
Skål!
Obs, har glömt fråga, vilka nötter är bästa, valnöttter eller kanske hasselnötter?
Tuvstarr: Tror hela kokosnötter kan vara passande.
Om du provar så tror jag att du kan minska whiskyn till 1 liter.
mvh R
Panter: En chef med humor!
mvh R
Hallå, jag kom bara till 5:an ;)
Karina: Prova du receptet eller?
mvh R
Skicka en kommentar