onsdag 1 oktober 2014

Tankarna går

Under de senaste fyrtio åren har djurbeståndet på jorden halverats.
Under tiden har jordens befolkning dubblerats.
Bra jobbat!
Man kan undra hur det ser ut om nästa fyrtio år?
Och här går vi i vårt eget lilla "Lyckebo" och lever på ett sätt som förpestar livet för folk och fä, inte bara här utan i förlängningen hela klotet.
Vi, som tror oss sitta inne med sanningen, som har varit förskonade från det mesta genom århundrandena.
Visserligen dyker det upp små orosmoln då och då som får luft och näring genom medias och politikers enorma fokusering men som säkert kommer att sluta med en rap och försvinna  med en fjärt genom bakdörren.
Vi sitter här och skakar på huvudet över katastrofer som Tjernobyl och Fuchushima men strider med näbbar och klor för att inte få den egna utsikten "förstörd" av vindkraftverk.
Man blir klokare med åren sägs det men det gäller nog inte mig för jag förstår mindre och mindre, i alla fall på den mänskliga rasen.


11 kommentarer:

Sven sa...

Suck!!!!!!!!

mvh Sven

reneesfotoblogg sa...

Sven: Var det en med-suck eller en mot-suck?

Anonym sa...

Kan tyvärr bara instämma.
Irene

Hemma på Sjuan sa...

Tänkvärda ord det där!
Så vackra foton du tar. Kram Suss

reneesfotoblogg sa...

Irene: Då får vi slå våra kloka huvuden ihop!

Suss: Välkommen hit och tack!

Sven sa...

Med.

Sven

reneesfotoblogg sa...

Sven: Puss!

Första året i Hjo sa...

Fast hur ska en stackars sate leva? Det är svårt att leva utanför ett etablerat samhälle och dess normer. En koja i skogen med kottar svamp och mossa. Dessutom bor vi i Sverige och inte en enda noshörning dödas här. Inte äter vi hornen heller för potensen. Det är knepigt att leva. Synd om människorna, som Strindberg sa.

reneesfotoblogg sa...

Första året i Hjo: Den sista meningen håller jag med om! Han var inte dum han, Strindberg även om han var en skitstövel ibland.

DDT sa...

Jag har också väldigt svårt för människor som går man ur huse för att stoppa vindkraftverk. Livet blir inte förstört för att du kan se en vindsnurra från fönstret på övervåningen. Tröttsamt!

reneesfotoblogg sa...

Denna där: Så sant som det är sagt!