Igår åt vi rabarberpaj med rabarber direkt från landet.
Decimeterlånga så det gick åt många men smaken var det inget fel på.
Idag vart det nässelsoppa.
Himla omständigt!
Först ska dom plockas och sen ska dom sköljas och rensas i omgångar.
Så ska dom förvällas och mixas.
Först då kan man börja med själva tillagningen.
Dessutom är det inte Husbondens favoritmat så det lär inte bli fler gånger på menyn denna vår.Gräslöken är från den egna odlingen naturligtvis |
Lägg märke till de elegant korslagda stråna |
7 kommentarer:
Elegant och gott.
Tack för inspirationen, till helgen ska det plockas nässlor!
Glöm inte den torra sherryn, jag hade tyvärr ingen hemma och då är det något som fattas.
Oj...rabarber redan! Här är dom bara som små röda bulor i markytan. Men så fort dom tittar upp ska jag göra en paj. Mmmmm va gott det ska bli.
Ha det gott!
Kram från Åsa.
Oh så elegant. Per Morberg skulle anställa dig som köksa direkt :)
Åsa: Våra rabarber är en extremt tidig sort som funnit här långt före vi flytta hit. Och eftersom huset byggdes 1856 så kan man bara gissa.
28 febr. är rekord för första skörd.
Lena: Tror vi skulle komma överens bara jag inte behöver städa efter honom.
Nu blir jag avundsjuk, nässlor redan! Här hos oss snöar det...
Christina: Åska, hagel och drivis är väl hur vädret ser ut här idag. Typiskt aprilväder alltså.
Skicka en kommentar