tisdag 19 februari 2013

Det lönar sig ibland...

....att klaga på saker som man känner är fel.
Möbelaffären Store fick besök idag!
Och tro det eller ej, jag lyckades hålla mig i schack och trillade inte ner till den nivån jag var på igår.
Mycket tack vare en trevlig och förstående säljare.
Han lade verkligen manken till för att reda ut saker och ting och det hela slutade med att Resurs Bank kommer att betala tillbaka pengarna utöver inköpspriset.
Han lovade också att dom skulle vara tydligare med informationen beträffande krediten i fortsättningen.
Så, nu är alla nöjda och glada och jag kommer säkert att handla mer saker på Store.
Men faktum kvarstår, Resurs Bank är på gränsen till ockrare, 13,56% ränta som börjar rulla ifrån inköpsdatum, alltså inte från leveransdatum.

8 kommentarer:

Rajson sa...

grattis,är mäkta imponerad av ditt tålamod!

reneesfotoblogg sa...

Rajson: Men Resurs Bank vidhåller att dom inte gjort något fel och att det kontoutdrag som dom skickat gäller som faktura och det borde jag begripa. Men i sin godhet så ska dom skicka tillbaka pengarna.
Det lite pikanta i handlingen är att mannen på Resurs Bank tydligen hittat till min blogg. Men så bra då!

Den där tjockisen sa...

Det där är ju fullständigt absurt och på gränsen till bedrägeri. Skönt att du får tillbaka pengarna. Med tanke på hur många gånger man kryssar i att man har läst villkoren för att få den ena eller andra uppgraderingen av sina program så kan man ju undra vad man sagt ja till. Har jag sålt mins själ? Testamenterat min kvarlåtenskap till Apple? Donerat mina njurar till Microsoft? Jag har ingen aning.

reneesfotoblogg sa...

Den där....: Man kan undra varför utvecklingen gått från ett ord och ett handslag till dagens finstilta, snåriga och med undantag fyllda kontrakt som i praktiken lägger över allt ansvar på den som ska betala kalaset.

Laila K sa...

Hej Renee. Jag har försökt nå dig flera gånger men jag vet inte om jag gör nåt fel så det inte kommer in till dig. Försöker igen. Jag har förälskat mig i en av dina bilder som du gjort med ett träd och lite ormunkar, kanske är fotot taget på Sundsby säteri. Jag skulle vilja använda det i min flyers till turistbyrån när jag berättar om naturaktiviteterna jag ska ha där. Kan du inte höra av dig så jag vet om det är OK. lailaykarlsson@telia.com el. 073 57 32 420

nillas liv på pinnen sa...

Tänk sms-lånen då, där ligger MÅNADSräntan på 13,56%. De borde förbjudas.

nillas liv på pinnen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
reneesfotoblogg sa...

Frågar du mig så borde alla snabblån/krediter förbjudas och det ska vara upp till lånegivaren att kontrollera att låntagaren verkligen har förstått vad det handlar om.
Men det är klart, då skulle vi inte ha program som Lyxfällan.