fredag 8 november 2013

Förtroendevalda som sportar

Jävlar vad kommunala och statliga förtroendevalda måste sporta och ligga i eftersom dom tar  time out så fort det börjar osa brännt!
Kanske spelade dom Boule när dom var i Frankrike på mässa, vad vet jag?

Time out är ett begrepp inom sportens värld, som innebär att båda lagen (oavsett vilket lag som begär time out) får cirka 45 sekunders taktiksnack. Tiden varierar mellan 30 sekunder och en minut beroende på sport.
Time out förekommer inom bland annat basket, handboll och ishockey. Fotboll har tidigare tillåtit time out, men med dagens spel skulle det ses som omodernt. Dessutom skulle en paus i fotbollen kunna vara avgörande rent fysiskt, eftersom man bara har tre byten i fotboll under hela matchen.
"Time out" är engelska och betyder "tiden av".

Vad är det jag inte förstår eller snarare dom inte begriper?

6 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Dags för dem att börja TR:a istället för detta time-outande. T som i take, och R som i responsibility. Det borde väl finnas någon kurs man kan skicka dem på? I hur man tar ansvar för sina handlingar, alltså.

reneesfotoblogg sa...

Nilla: Det finns ett självändamål i politiken eller snarare viljan att arbeta som politiker som gör att man nog aldrig kommer tillrätta med maktfullkomligheten.
Ge mig namnet på en enda politiker som skulle offra sin egen lön, sin egen bekvämlighet eller avstå köttet i köttgrytan till förmån för en enda av dom som betalar deras lön.

Rajson sa...

Försöker ta "time out" varje dag men det är konstigt nog ingen som vill göra mitt jobb?!
Det r ganska ofta det "tar emot" och man vill hoppa av men man ju ingen politiker.

reneesfotoblogg sa...

Rajson: Kan du inte fråga någon av alla de "arbetssökande" som har aktivitetsstöd? Skämt åsido, jag förstår precis!

Anonym sa...

Time out tar de väl för att i lugn och ro kunna fundera ut ännu fler bortförklaringar, typ "jag kan inte franska", så då är det ju bara att attestera kvittot, strunt samma vad det var för något. Blir man trött eller?!
Irene

reneesfotoblogg sa...

Irene: Trött, förbannad, uppgiven, besviken........