torsdag 23 maj 2013

Grålla...

...Gråpäron heter det ju egentligen.
Står farligt nära huset och är gigantiskt trots att det bara är ena halvan kvar.
Den andra halvan var vi tvungna att ta ner för några år sedan och nu är väl frågan......
Underbart vackra blommor i alla fall och de läckraste päronen om du frågar mig. Spelar ingen roll hur tjusiga namn dom har, de må vara Conferencer eller grevar av ätten Moltke, Grållan är bäst!
 

8 kommentarer:

Anonym sa...

Augustpäron är inte dumma dom heller!Det är sensommar och Elsa Beskow och min barndom i en kompott =)
Häromkring finns inga andra päronträd så vi måste ha ett "familjeträd" och sorterna som fanns var Augusti, Carola och Esperens herre i samma träd. Blir massa ingefärspäron utom förra året då frosten tog alla blommor. Men i år så är trädet snövitt av blommor igen.

Annika

Carina sa...

Mmmmmmummmmms! Jag är nog benägen att hålla med dig....gillar i och för sig ett icke fullmoget Göteborgs Diamant....när de är lite hårda....då är de inte heller dumma:)

reneesfotoblogg sa...

Annika: Vi kan ju enas om att svenska päron är bäst i alla fall. Nu får vi hoppas att det inte blir åska, hagel och drivis och flygfäna förhindrade att göra sitt jobb.

Carina: Göteborgs Diamant, ja men det så klart det måste vara gott, det hörs ju på namnet. Kan dock inte påminna mig att jag ätit det så det ska jag hålla utkik efter till hösten.

Anonym sa...

Hej , dina bilder är jätte fint.
Viele gruesse Patricia

reneesfotoblogg sa...

Patricia: Tack så mycket!

Lena sa...

Såg att päronen i trädgårdarna längs vägen hem blommade så vackert. Jag har inga päron, lite synd kanske.

Den där tjockisen sa...

Jag har mycket ont om fruktträd. Ett antaglgen oavsiktligt litet plommonträd mitt i en stengärdesgård och två nyplanterade ynkedomar till äppelträd bara. Har funderat på päron - men växer inte de vääääldigt långsamt? Det vore ju kul om det fick frukt innan jag hinner bli för gammal för att tugga.

reneesfotoblogg sa...

Lena: Grållorna är bra för dom kräver liksom inte att man ska vara duktig och spara för vintern utan mer att man njuter av dom den korta stund dom är som godast och sedan får alla andra i trädgården kalasa på resten.

Den där....: Om du har otur så bär plommonträdet små, stenhårda, gul och djääävligt sura frukter som inte går att använda, inte ens bjuda någon man tycker illa om.
Betr. för gammal för att tugga: Nu för tiden finns inplantat och dom håller säkert för ett och annat moget päron.