tisdag 26 maj 2009

Till Adel!

Mina varma gratulationer på din födelsedag kära vän.
Vi möttes första gången för trettiofyra år sedan då du var en ung pojke på besök i Sverige.
Du var redan då oerhört målmedveten och arbetade hårt för att dryga ut resekassan genom att arbeta extra.
Du hade, som sjuttonåring bestämt dig för att bli läkare och jag minns att jag tyckte att du kanske hade lite för höga ambitioner.
Vi kom att bli vänner även utanför arbetet och du lärde känna övriga familjen.
Du var oerhört respektfull och artig men hade också en underbar humor som jag betecknar som genuin "göteborgshumor", trots att du var från en helt annan del av världen.
Du älskade "komjölk" och kantarellstuvning.
Du har aldrig glömt min födelsedag vad jag kan minnas och nästan alltid sjöng du "Happy Birthday" i telefon och nu på senare tid så kommer det mail.
Vi har hållit kontakten och jag har följt dig på avstånd genom din långa utbildning till läkare och hjärtspecialist i Frankrike där du också mötte din vackra fru Nathalie.
Vi har träffats sporadiskt, du har varit i Sverige flera gånger, vi har träffats i Paris och bott ihop i ett studentrum under några dagar och jag har också haft förmånen att besöka dig och din fantastiska, gästvänliga familj i ditt vackra hem.
Även om vi inte träffas så ofta och inte pratar på telefon så tänker jag mycket på dig och din familj och naturligtvis särskilt mycket på din födelsedag så:
Hjärtliga Gratulationer min kära vän!

Canard

Inga kommentarer: