måndag 25 maj 2009

Självplågeri?


Nu har jag inte ätit bröd, potatis, pasta, ris, inget socker, kort sagt nästan inga kolhydrater på snart en månad.
Om jag gått ner i vikt?
Det vet jag inte.
Jag har ingen våg!

8 kommentarer:

Panter sa...

Köp en våg, människa! :)

Tycker du att du mår bättre när du äter annorlunda?

reneesfotoblogg sa...

Nix! Där är jag oomkullrunkelig (vanvettigt ord). Ingen våg. Bestämde mig för ett antal år sedan efter att ha varit i det närmaste fixerad.
Går efter välbefinandet.
Någon dramatisk förändring kan jag inte påstå har inträffat men kvällssuget/aptiten är borta och det har varit mitt stora gissel.
Vi får se, det lär märkas på kläderna.
Ha det så bra du kan för närvarande. Tankarna går som du ju vet.
mvh R

Karina sa...

Vi tänkte testa också, men vad äter du istället...blir hungrig direkt jue ;)

reneesfotoblogg sa...

Ägg på längden och tvären, kött, fisk, smör, grädde, ost, grönsaker över jord, hasselnötter. Det är kolhydraterna det handlar om. Försöker hålla mig under tjugo gram per dag så här i början.
Försöka duger.
mvh R

reneesfotoblogg sa...

PS.www.fineli.fi har en komplett lista.
Fördelen är att man kan äta sig mätt när det är t ex. noll gram. Nackdelen är att man kan inte äta ohejdat med frukt, ett äpple eller en apelsin innehåller ca tio gram.DS

smulan sa...

Renee: Jag har också sedan en tid försökt äta kolhydratfattig och mer fettrik kost. Jag tycker att jag märkt en del hälsovinster och magen mår mycket bättre. Jag väger mig inte, men märker på kläderna att jag säkert gått ner några kilon. Känns skönt! Några kilon till och jag är nere i min målvikt.
Jag tror på den här kosten. Livsmedelsverket har lurat oss länge nog att äta kolhydratrik kost. Men en gräsrotsrörelse är på väg mot en ändring. Det är jag övertygad om!

Underbara bilder på din häst med föl!!

smulan sa...

Tillägg:
Den här länken på näringsinnehåll i livsmedel tycker jag är utmärkt också!
http://192.121.81.11/livsmedelsok/?epslanguage=SV

reneesfotoblogg sa...

Smulan: Tycker att det är värt ett försök. Lite drygt en månad sedan jag började och jag har mått bra. Saknar frukt förstås men äter i alla fall en eller två om dagen och då äpple eller apelsin.
Den stora vinsten är att kvällssuget, det oövervinnliga, har minskat drastiskt och desutom har jag inte behövt dricka Samarin en enda gång och visst börjar kläderna att slacka.
Ska kolla på den sidan!
mvh R