onsdag 16 december 2015

Ilskan......

......och irritationen tycks lägga sig som ett slasktäcke över väldigt många människor just nu.
Det kan jag förstå genom mina bloggvänner.
Vad som orsakar och utlöser detta sinnestillstånd kan man ju spekulera i.
Och det är ju skönt, att inse att jag inte är ensam menar jag.
Ärligt talat, undrar om det inte är lite hälsosamt att ha minst ett bryt om dagen.
Nyss hade jag mitt dagliga och då åkte hushållsasisstenten ut genom köksdörren med deg och allt.
Den fullsständigt felkonstruerade (säkert en manlig konstruktör) megaidiotiska maskin som jag mitt nöt köpte när min gamla trotjänare (Bosch) efter fyrtio år fick stryka på foten bara för att den inte platsade i mitt nya kök.
Hur korkad får man vara?
Men nu ska fanskapet ut på Blocket, kanske att någon annan kan bemästra eländet.
Tror jag har bloggat om fenomenet felkonstruerade hushållsmaskiner tidigare men det tål att tas upp igen.
Ta bara min torktumlare där jag måste använda tandborste, flaskborste, dammsugare för att få bort allt skit i svåråtkomliga skrymslen.
Eller tvättmedelsbehållaren på tvättmaskinen som måste få sig en skakning för att tvättmedlet ska fara iväg och inte ligga kvar i klumpar när tvätten är färdig.
Fram tills förra veckan har jag haft en frysbox och ett dito skåp.
Alltså frysbox! Det är ju bara för längre personer. För mig är det livsfarligt att försöka komma åt det som ligger i botten. Tänk om jag tippar över! Dessutom tar det en evig tid att riva och rafsa alltmedan locket är öppet och frostavlagringarna bara växer och växer.
Men nu är det annat ljud i skällan! Två nya frysskåp står i grovköket och spinner. Allt har sin givna plats lättåtkomligt och dom är självavfrostande, bara en sån sak.
Så på det hela taget känner jag mig ganska till freds just nu när, som Husbonden säger"sinnet har runnit till röven".
Tills imorgon alltså. 

4 kommentarer:

Lotta sa...

Där fick man sig ett leende på läpparna igen! Känner verkligen igen mig, men jag tror det är bra med kort stubin för då rinner det ner i röven fort! Hahaha. Nu slipper du ju iallafall att få överraskningar som 15 år gammal sylt dito tråkiga köttstycken när man någon gång lyckas gräva sig till botten på frysen! Ha en bra dag, här regnar det och hunden har just kommit in blöt och lerig....Kram Lotta

reneesfotoblogg sa...

Lotta: för att börja från slutet, så tänker jag inte torka några golv innan onsdag med denna vidriga väderlek och två hundar som ränner ut och in mest hela dagen. Någor ljushuvud tyckte att jag skulle torka tassarna varje gång! Dagens skämt alltså, jag har lite annat att göra.
Sedan till överraskningar i botten på frysen, vad sägs om blåbär från -98?

God kväll!

DDT sa...

Själv har jag en diskmaskin där inredningen uppenbarligen designats av någon som inte haft tillgång till glas och tallrikar att testa med. (eller av en näsapa). Ställer man ned tallrikar där det är tänkt stannar de armen som sprutar vatten. Glas måste träs på höga piggar där de hänger och slår mot varandra under diskningen. Det enda som verkligen fungerar bra att diska är sejdlar. Tyvärr varken äter eller dricker jag så där jättemycket ur just sejdlar.

reneesfotoblogg sa...

Denna där: Ja men fatta, det bara måste vara någon som aldrig har diskat, vare sig för hand eller i maskin. Alltså är det en näsapa eller någon annan primat.
Man kan provdiska maskinen! Det gjorde jag för en tid sedan. Hämtade, monterade in, diskade, monterade ut, körde tillbaka till affären, lade fram mina klagomål, köpte en av annat märke, körde hem och monterade in och blev nöjd. Det var dock inte Husbonden och Huliganen som fick göra allt jobbet. Skam den som ger sig!