lördag 12 december 2015

Det här med nya gardiner.....

.....till jul måste vara djävulens påhitt!
Jag gillar vita gardiner och långa, basta!
Alltså har jag, i teve/allrummet just detsamma.
Det torde vara bekant att vi har två fyrbenta familjemedlemmar som understundom inte alltid är så kliniskt rena, snarare tvärtom. I all synnerhet Gårdshundan som hålls i stallet en stor del.
Han har en benägenhet att stryka sig mot gardinerna när han går genom altandörren, dessutom dreglar han ibland och ruskar frenetisk på huvudet för att bli av med dregglet och gissa var det hamnar.
Tio meter vita bomullsgardiner som ska tvättas och STRYKAS! Säger bara en sak: FI FAN!
Alltnog, för några veckor hittade jag ett vackert, vitt tyg med tungt fall som inte på något vis skrynklade sig och har sedan dess handfållat långsidorna (20 meter) sytt fast veckband och igår hängde jag upp den första våden.
Först upp på pallen sedan stolen utan att för den saken komma upp i lämplig höjd, armarna över axelhöjd, huvudet bakåtlutat för att kunna se genom läsglasögonen, kristallen i örat som hoppar vansinnig på balansnerven så fick jag ändå hakat i krokarna, kliver ner och kollar.
Här kommer första anfallet! Det såg för djävligt ut!
Veckbandsraden går i vågor!
För att göra en lång historia kort så bytte vi ringarna och satte i nya krokar, alltså dom små med öglor, upp igen, hakade i gafflarna och det såg lika bedrövligt ut.
Här kom nästa anfall och nu försvann Gårdshunden och Pittbullen ut i farstun och Husbonden fick svettningar.
Ner med gardinen och bestämde att här skulle inte vara några gardiner över huvudtaget i detta huset vare sig vid jul eller någon annan tid på året. EVER!
Varför utsätter man sig för detta? Va, va!
Dom gamla prästerna som bott i huset tidigare snurrade väl runt i sin gravar tills dom for upp av centrifugalkraften när alla eder som överhuvudtaget finns rann ur min rosenmun.
Efter en stund påpekade Husbonden försiktigt att det kanske var något fel på gafflarna men fick några väl valda ord tillbaka men för säkerhets skull vände jag på gardinen och kollade.
Hade verkligen ingen aaaaaning om att dom kunde vara olika.
Så nu hänger dom där, dom vita vackra gardinerna och veckbandsraden är spikrak.
Halleluja!

PS. Efter en stund, när lugnet lägrat sig så frågade jag Husbonden varför man blir så himla arg ibland, vad det är som styr menar jag. Skulle vara intressant att få en förklaring. Själv påstod han att han aldrig blir arg nu för tiden men det var en himla lögn, det händer fast inte så ofta. DS

4 kommentarer:

Lotta sa...

Vilken befriande läsning och nu har jag ett stort leende över hela ansiktet, det känns nämligen som jag skulle kunnat skriva dessa rader själv...jag kan nämligen också bli så där vansinnigt förbannat tvärilsken när det går mig emot och då gäller det ofta en skitsak för när det är större grejer behärskar jag mig mycket mer och ser sakligare på saker och ting...konstigt men så är det. Hoppas nu att du njuter av dina nya fina gardiner och att hundarna låter dem vara ifred. Våran stora klump fäller så det ligger drivor av päls överallt..inte minst på de nya köksgardinerna :-) Ha en skön fortsättning på Adventshelgen, själv tänker jag ta mig lite glögg och gå ut och sätta mig i växthuset och njuta av solnedgången! Kram Lotta

reneesfotoblogg sa...

Någonstans hade jag väl en aning om att jag inte var ensam, särskilt inte dagarna före jul.
Kan tänka mig att er långhåriga vän lämnar efter sig en hel del för jag ser ju vad våra, trots släthåriga åstadkommer.
Egentligen skulle jag gå ut i växthuset också, slänga i några klortabletter och sänka mig i det 38-gradiga vattnet i bubbelpoolen för att få lite balans men jag tror jag väntar till dopparedagen.
Ha en skön tredjeadvent!

nillas liv på pinnen sa...

'snurrade runt i sina gravar tills dom for upp av centrifugalkraften' ha ha ha :D

Jag skiter i hur mina gardiner hänger, så några utbrott av den anledningen blir det inte här. ;)

reneesfotoblogg sa...

Nilla: Då förväntar jag mig en redogörelse för hur och av vilka orsaker du får utbrott! För det får du väl? Hoppas jag? Snälla?