lördag 12 juli 2014

Med lust och fägring

Husbilen har varit i tjänst några dagar.
Optimistisk nog och med en del arrangeman som eventuellt skulle få Gårdshunden att gilla läget så drog vi på måndag morgon mot Jönköping för att inhandla div tillbehör som skulle göra husbilslivet ännu drägligare.
31 grader i skuggan, två hundar i bilen varav den store på intet sätt tyckte att våra anordningar var tillfylles för att han skulle kunna njuta av färden.
Upplägget var dömt att misslyckas, och när det så visade sig att inget av det vi skulle ha fanns att tillgå i den stora affären så gnisslade Husmoder med tänderna.
AC:n på det högsta, två huttrande människor, en halvhysterisk hund samt en sovande Pittbulle som i vanlig ordning spred ut sin lilla lekamen så den store knappt fick plats.
Kollade hur vädret var västerut och bestämde vid Hjo att det väderstrecket var bäst, inte riktigt lika varmt.
Åska, hagel och drivis körde vi in i! Ja, kanske inte is men men ett sällan skådat oväder, det var ibland svårt att köra.
Kinnekulle nästa!
Ovädret var ifatt oss och när vi skulle inhandla bröd på ett café och krampen ifrån helvetet drabbade mig i baklåret som gjorde att jag fick stå i ösregnet, framåtlutad över ett bord och försöka häva den djävulska smärtan alltmedan Husbonden höll paraplyet över mig, så hade jag bara en enda tanke i huvudet: HEM!
Och hem kom vi på kvällen och inte en regndroppa hade fallit över nejden.
På tisdag drog vi igen, utan Gårdshunden.
Varmt som i Gehenna men vi hittade ett smultronställe med svalkande vindar från havet på hallandskusten praktiskt taget husbilsfritt och dit kommer vi säkert att återvända.
Utsikten åt väster från bilfönstret

Utsikten åt öster från fågeltornet

Inkörd mellan sjöbodarna med kajkanten precis framför, helt för oss själva
 

4 kommentarer:

Rajson sa...

Jöösenamn, med den utsikten förstår jag att det är rena drömmen! Passerade inte allt långt ifrån den hamnen igår då jag tog kustvägen mellan Varberg och Halmstad. Blir alltid lika nostalgisk och tänker på alla gånger man har åkt där i sin ungdom innan motorvägen fanns.
Nu är det mysigt att kunna puttra fram, i lugnan ro och njuta av de vackra havsängarna!
Ligger här i soffan efter en lång dag på Bjärehalvön. Har åkt alla småvägar som finns för undvika alla 08:orna i sina tjusiga bilar.
Slutade med att köra genom Båstad och tittade på det vackra folket från bilen. Fick akut längtan till lugnet i Frösakull.
Ha det gott!

Magnus sa...

Hejsan

Jag hittade den här sidan hos Ninnie och måste säga att du tar helt fantastiska bilder.

Ha en bra fortsättning på söndagen!

reneesfotoblogg sa...

Magnus: Tusen tack och varmt välkommen. Alltid roligt med nya "tittare/läsare".

Lena Börjesson (Liisanantti) sa...

Ajfon med appen SMHI kan du lätt kolla väder och oväder + mot krampen kan du köpa magnesiumtabletter :)
Alltid ett nöje och läsa dina inlägg och ja visst ja, jag hörde oxå via mobilen!!
Vi höres