lördag 26 juli 2014

Kära medtrafikant.....

.....en liten trafiklektion så här i semestertider.
När du ska in på motorvägen och använder accelerationssträckan SE DÅ FÖR FAN TILL OCH TRAMPA PÅ GASEN!
Det går nämligen inte att bromsa sig ut i trafiken bland åkedon som håller den tillåtna hastigheten och som ligger i högerfil och dom som håller en bra bit över och ligger i vänsterfil.
Acceleration betyder ökning så "step on it", axa, trampa på pedalen, kalla det vad du vill men se till att du kommer in i trafikrytmen utan att jag som kör en nästan fyra ton tung bil ska behöva panikbromsa eftersom jag inte kan kasta mig ut i vänsterfilen för där ligger fartdårarna och jag ska ju enligt lag ge dig företräde.
Hur svårt kan det vara?
Och så till dig som ligger i ytterfil hela tiden!
Det är inte körfil! Det är en omkörningsfil!
Värst är du som är för feg att köra riktigt fort utan ligger och mesar en fem km över tillåtna och som aldrig kommer förbi.
Som gör att jag måste bromsa ner för jag kommer ifatt t ex en långtradare som inte håller hastigheten.
DJÄVLA PUCKO!

4 kommentarer:

Anneli - A'la Foto sa...

OJ OJ...här var det ord och inga visor! Bra rutet! Jag håller så med dig! :)
Det finns så många trafikproblem jag retar mig på men rondellkörning har blivit ett stort frågetecken för mig! Inte för att jag inte kan köra där utan för att så många VERKLIGEN INTE KAN!!!! Och inte ens har vanligt sunt förnuft att använda! Märkligt!

Jaja....nu är jag sjukskriven och åker inte dagligen i livsfarliga rondeller så jag klarar mig just för tillfället! ;)

reneesfotoblogg sa...

Anneli: Rondeller! Bläää! Eu-regler i rondeller, dubbelbläää!

Mian sa...

He he...tur att du inte har hamnat bakom oss i vår campingbil...på en väg utan omkörningsfil...och vid heldragna linjer :-)

reneesfotoblogg sa...

Mian: Inga problem, jag kan puffa på lite så du får upp farten, men jag har faktiskt inget emot att ligga i 70 km på småvägar och njuta av landskapet. Kan t o m ligga och tröska fram bakom en traktor i 30 utan att få hysteriska anfall som dom allra flesta får.