tisdag 22 januari 2013

Ge mig kraft....

.... om den finns någonstans, att tackla Apoteksbolaget!
Hade jag inte högt blodtryck så har jag det nu i alla fall, bäst att knapra en tablett extra till kvällen.
Fråga mig inte vilken sort för det kan jag inte hålla reda på eftersom det varierar varje gång jag hämtar ut.
Följande har hänt:
Efter veterinärbesök förra veckan så skrev "vetten" ut medicin för rävskabb.
Himla käcka grejor,"spottar" som man sätter i nacken på hunden, tre gånger med en månad mellan.
Gårdshunden väger mellan 45-50 kg och den största ampullen räcker till 40 kg så måste han ha ytterligare en till 10 kg.
Inget konstigt med det.
Husbonden infann sig på apoteket den första dagen med receptet men det var väl ingen som trodde att medicinen skulle finnas på lager? Inte jag i alla fall!
Husbonden infann sig den andra dagen och hämtade medicinen och betalade över 600:- spänn.
Husmoder skulle börja behandlingen den tredje dagen, inte på sig själv utan på hundarna bara för att konstatera att det endast fanns en ampull till Gårdshunden.
Observera, det står klart och tydligt på ordinationen att två ska användas.
Husmodern ringde idag, fortfarande den tredje dagen till veterinären som lovade att ringa in ytterligare medicin.
Idag, den tredje dagens eftermiddag är Husmodern på ett djävla humör efter att suttit i telefonen i 45 minuter för att få klarhet i om Apoteket har medicinen hemma eller om Husbonden ska behöva resa 4 gånger till pillertrillarna för en omgång djävla rävskabbsmedicin.
Allt jag ville var att få telefonnumret direkt till nyss nämnda inrättning för att be dom ta hem ytterligare doser av medicinen så att Husbonden bara behöver åka 3 gånger.
Efter upprepade misslyckade inloggningar över nätet och satt på 15 minuters väntetid så tog det hus i helvete och jag läste lusen av en människa som försökte intala mig att allt var mycket bättre nu än förr.
Kyss mig där ryggen byter namn!
Men till slut kopplade hon mig till "vårt" apotek och jag fick framfört mitt ärende så nu kommer det att ligga en dos medicin till Husbonden när han kommer för tredje gången.
Fast med facit i hand så tror jag det varit bättre att Husbonden åkt en gång till så hade jag sluppit ilskan och blodtryckshöjningen.


7 kommentarer:

em sa...

Jag är inte det minsta förvånad. Läkemedelsbolagen ligger säkert bakom, de får ju sälja mer blodtrycksänkande medel.
Jag har lyckats få mitt apoteks mejladress och faxnummer - men det hjälper ju inte när de inte svara.
Margaretha

reneesfotoblogg sa...

Margaretha: Det som retar mig mest är att människan på "kundkontakten" sitter försvarar företaget och den bristande servicen. Och att man minsann skulle få bygga ut till hangarer om man skulle lagerhålla några mediciner.
Såvitt jag kan komma ihåg från förr så fanns det som läkaren hade skrivit ut redan vid första apoteksbesöket innan den här vansinniga privatiseringen kom till stånd.
Fast jag kanske inte kommer ihåg rätt, kanske är jag dement och ska behandlas därefter, vad vet jag?

Rajson sa...

Vansinnigt sa Bill, knäppt sa Bull!
Apoteken har jag inte mkt övers.Lilla pappa har långa listor med mediciner och får springa runt på de 5 apoteken för att försöka få ihop det. <men det mesta finns inte hemma.
Det man hittar mest är ju smink och meningslösa vitaminpreparat.Dessutom har de fräckheten att sälja choklad vid kassan!?Det skär i hjärtat på en odontolog!
Tur nog har vi direkt nummer och god kontakt med det lokala apoteket i Grästorp så åtminstone jobbkontakterna funkar. Totalvgrar att sitta i telefonkö för att ringa in recept!
Men det är ett himla joxande varje dag när jag ska försöka skriva in medicinlistorna i journalerna. Precis som du skriver så får pat byta preparat(namn) stup i kvarten.Hur sjutton ska jag hinna lära mig och hålla reda på alla biverkningar mm.
Dokumntera mera sa Bill, kvalitetssäkra sa Bull.......Jaså ska jag hinna med en patient också?
Hoppas vovven din får rätt kur!

reneesfotoblogg sa...

Rajson: Hur äldre(än jag) människor utan bil och utan dator klarar sig är för mig en gåta. Man har baserat hela samhället på att du ska vara ung, frisk och ständigt uppkopplad. När t o m apoteken lyder under samma lagar så är det ju i sig en paradox eftersom ju äldre och skröpligare du blir desto mer frekventerar du apoteket. Ättestupan?
Jag förstår om du har ett helvete och hela tiden måste vara på din vakt så att det inte blir fel och som du själv säger, när ska du hinna med patienterna.

Ninna sa...

Här såg Apoteket till att slå igen sig själv genom att aldrig ha någon medicin hemma

olgakatt sa...

Och Maud Olofsson är STOLT över apoteks"reformen".
Allt enligt en intervju i Sydsvenskan för nån vecka sedan.
Med nära vänner i apotekarskrået vet jag hur de våndas över att behöva kränga handkräm och smink för att kunna hålla läkemedelsservicen hjälpligt igång. Vilket saboteras ideligen av både producenterna som gärna restnoterar och läkemedelsverket som byter "månadens vara" stup i ett.
Man börjar nästan förstå folk som köper olaglig medicin över nätet.
Allt var inte bättre förr men apoteksväsendet var det definitivt, både för patienter, förskrivare och apotekare.

reneesfotoblogg sa...

Olgakatt: Det finns en anledning till att jag bad om utträde ur Centerns kvinnoförbund efter att i hela mitt vuxna liv varit medlem.
Dessutom så har Husbonden gjort sitt fjärde besök på apoteket utan att få med medicinen hem.......