söndag 24 januari 2010

På tal om "Stekta gröna tomater"...


En av mina favoritscener.
Åh vad många gånger jag har velat göra detsamma.
Nu för tiden är jag lugn och fin men det har funnits gånger när jag haft en viss likhet med Katy Bates som förresten är en favoritskådespelerska.

8 kommentarer:

Karins fotoblogg sa...

Ahh.... spelade inte hon "otäcking" i en Stephen King film(Lida)? Fast du är inte så värst psykopatisk va? ;)
Apropå film så var vi och såg Avatar igår. Hade inga större förhoppningar. Men jag satt på helspänn i ca tre timmar. Och grät... och fascinerades av hur jäkla snyggt gjort det var!

Clementinbilderna är tagna i befintligt ljus: högt iso, där av bruset. Jag har dragit ner på det "glödlampsgula" som det blev och sen har jag haft först bakgrundslagret sen ett svartvitt lager och sen ett färglager igen med blandningsläget soft light. Minskat opaciteten på det svartvita lagret och slutligen ljusat upp bilden då den blir mörkare av denna behandling.

Hängde du med?! :)

reneesfotoblogg sa...

Du menar Misery, skitbra!
Nä, inte psykopatisk men lite pyskopatisk kan jag allt vara ibland.
När du ljusar upp en bild, vilken metod tar du till då? Kurvor eller nivåer eller rent av exponering?
Tycker det kan vara svårt om man inte vill fräta ur men vill ha en generellt ljusare bild.
mvh R

Karins fotoblogg sa...

Vill jag bara "lätta" upp en bild rent allmänt så drar jag lite i mittenreglaget på nivåer. Fast jag använder mig av kurvor också och kollar av med pimpetten var på kurvan jag ska dra. Om vissa områden blir lidande alltså utfrätta som du sa så brukar jag "måla" bort de partierna i lagermasken så att de inte påverkas. Äsch, vad svårt det är att förklara. Jag är inte så slängd i Photoshoptermer :)
Men det är kul att utbyta erfarenheter. Jag är mest självlärd genom att pröva mig fram, tidningar och böcker. Jag har visserligen kursen som jag har läst(och hrmm... nästan är klar med...) men jag tycker faktiskt att jag kunde mycket av det redan innan. Jag hade önskat mig att den var mer avancerad.

Vad hade du gått för kurs?

Karins fotoblogg sa...

Oh, så roligt det låter med era torsdagskvällar på fotoklubben!

Visst har dagarna blivit längre! Jag önskar bara att solen kunde vara lite mer generös med att kika fram, jag vill ta bilder som har kontrast och skärpa! :)

Hur ofta/mycket fotar du?

Karins fotoblogg sa...

Kulor i grenen..... tja det finns ju fler kulor än julgranskulor ;) Som hänger i grenen alltså.

Låt höra historen!

Nej, (jul)granskulorna hade jag inte hängt upp. Jag bor tyvärr inte i Uppsalas lite mer fashionabla kvarter ;) Utan i ett radhus fr -73, 1,5 mil utanför centrum. Häpp.

Karins fotoblogg sa...

Ah, torsdag idag, kurs med andra ord?
Kul!

Karins fotoblogg sa...

He he.... jag ska giva dig på moppo! :)
Jag tror att maken skelar lite på detta kort(det gör han förvisso på andra med)om du tittar på hans öga som är närmast sonen så nog kikar det ögat åt samma håll som gossens? :)
Men ja, jag får erkänna: jag glömde hålla upp pippin.

Åhå, friläggning av hår, det är inte lätt. Har du något bra tips?

Tycker att det är lite knepigt det här med bloggkonversation för folk gör lite olika. Du svarar tex på kommentarer i samma inlägg. Jag går in till den jag konverserar med i dennes blogg och svarar där. Dels för jag inte vill att mitt svar ska "missas" och sen för att... ja varför då egentligen? :)Hur tycker och tänker du?

Så var det fredag. Jag ska börja jobba snart och jobbar till 21 men sen är det helg! Härligt!
Hoppas du får en skön fredag och helg!

Karina sa...

Den scenen är underbar. Filmen också. Du Renee, kan vi höras i veckan. Ringer dig eller du mig, tänkte fråga lite saker :)

Kram