fredag 16 augusti 2019

Drama i vardagen....

Vi hade tänkt dra en repa med husbilen häromdagen men det blev inställt.
Drama på hög nivå satte käppar i hjulen.
Det började på morgonen när jag var på väg för att lasta in några av de otaliga saker man mååååste ha med sig för att vara borta ett par dagar.
Husbonden stod i ladugårdsdörren och ropade för fulla hals att "alla e döa"!
"Men herregud, vad säger du, vem är död?"
"Alla hönera e döa!"
Ja, så var det!
Alla barnbarnets hönor låg med bena i vädret inklusive hans födelsedagspresent, fyra hönor och en tupp, allt som allt tjugo stycken.
De små söta silkeshönorna med tofsar både här och där, andra dvärghöns av olika blandningar samt några helt vanliga värphöns.
En blodtörstig djävel måste det ha varit som härjat runt under morgontimmarna för inga nämnvärda skador fanns att finna på de avlidna.
Avlidna? Nja, erfaren hönsfarmare som jag är (not) så bad jag Husbonden kolla om alla verkligen var döda innan han stoppade ner dem i en säck för att servera ett skrovmål vid rävlyan ner i åbrinken.
Och sipåfan, var där inte tre stycken som kvickna till och kom på fötter. Alternativet att bli rävmat kanske gjorde susen.
Mård, iller eller mink? Under alla omständigheter så måste det fram en fälla och det omedelbart och de tre överlevarna fick en tillfällig bur som spikades upp på väggen för säkerhets skull.
Låter enkelt men det tog ungefär hela dagen.
Följande morgon smög Husbonden ut för att kolla fällan. Tom! Men ytterligare en höna kom spatserande från gudvetvar.
Följande dag kom ytterligare en troligen från samma ställe
Men fällan den förblir tom!
För övrigt så blev det skitväder så det kunde kvitta med husbilsfärden! 

PS. Barnbarnet har inte noterat att det fattas en ansenlig mängd hönor och att de numera är uppspikade på väggen på natten och vi har inte gått in på några detaljer heller DS

Inga kommentarer: