fredag 9 juni 2017

En liten Frallas väl och ve.

Hon är förtjusande men enveten som en lus eller tio löss.
Hon är sju år och bestämmer över Gårdshunden som är tio.
Hon älskar allt och alla utom att gå ut när det regnar eller bli blöt om fötterna i vått gräs.
Hon har varit förhållandevis frisk genom åren, ett litet diskbråck i nacken och en blödande magkatarr annars har hon klarat sig.
Ända tills förra året.
Då startade det med livmoderinflammation och operation och i samband med det upptäckte man ett diskbråck längst bak.
Några månader efter det var det dags för ett sår på ena ögat som till slut mynnade ut i operation och nedsatt syn på ögat.
Under vintern har hon haft stora besvär från diskbråcket, gjort en magnetröntgen där olika problem uppdagades men specialisten trodde att han skulle kunna få henne smärtfri genom operation.
Igår var vi på ett av alla återbesök och ska nu börja rehab genom bl a vattenvandring (våt om fötterna!) och lite försiktigt hemmavid köra med kavaletti annars har hon varit i ganska fullständig stillhet i sex veckor och har vråltråkigt.
Sammanfattningsvis kan man säga att denna lilla Pitbulle är värd sin vikt i guld (om man nu ska snacka pengar i detta sammanhang) för förra försäkringsperioden tangerade hon gränsen (60.000:-) och den som är påbörjad nu är väl hälften förbrukad.
Vad gör man inte för de små liven?
 

5 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Är man sådär söt får det kosta.

reneesfotoblogg sa...

Nilla: Och har man tagit fan i båten så får man ro honom i land!

Fnisseli.... sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anneli - A'la Foto sa...

Hon är verkligen bedårande söt! Ja, vad gör man inte för de små liven! Det är fruktansvärt att det ska kosta så mycket med vård för djur! De förtjänar vård lika mycket som vi människor! Jag hoppas verkligen att din söta vovve kommer må bättre snart! :)

reneesfotoblogg sa...

Anneli: Eftersom vi har tre ägare (riskkapitalbolag) till det mesta inom veterinärföretagen så bestämmer dom själva var priserna ska ligga och försäkringsbolagen fjantar med och höjer premierna så det är en win-win historia och de enda som förlorar är djurägarna.