tisdag 28 juli 2015

Fatta!

Bilderna är tagna på förmiddagen, skulle uppskatta att det är tre gånger så många på kvällen.
FYFAN!
 

7 kommentarer:

Anonym sa...

Den mängd sniglar vi hade i våras har jag varken förr eller senare sett dess like. Jag har gått varje morgon och kväll, med en skyffel, och huggit ihjäl. Och det har effekt. Nu hittar jag bara några få och behöver inte ens gå mina vändor så ofta .
Det kräver jobb men det går!
Irene

reneesfotoblogg sa...

Irene: Kanske, om man startat tidigt men då var dom så små. Nu vet väl tusan, så många timmar finns inte på dygnet. Dessutom har vi hagar runt trädgården och hur många miljoner som gömmer sig där färdiga för att invandra.... ja inte vet jag.

Anonym sa...

Jo, man får nog starta tidigt men även nu tror jag det har effekt. Tog mig an ett nytt område för ett par veckor sedan och där är redan mycket bättre. Vi har också hagar och åkermark runt trädgården men jag tänker vinna den här striden!
Irene

reneesfotoblogg sa...

Irene: Heja, heja på dom djävlarna! Jag tror jag väntar på en bister och svinkall vinter istället. Fast då fryser väl all växtlighet åt skogen. Hur man vänder sig så har man rumpan bak.

Anneli - A'la Foto sa...

Fast detta är inte bara mördarsniglar eller hur? Jag tycker mig se att några/många är svarta och de är ju inte så farliga.
Vi har gjort som Irene hos min mamma och gått och plockat upp alla mördarsniglar och det är väl bara den senaste månaden, knappt det som vi hållit på, och det är mycket bättre nu! Man hittar kanske två på kvällen nuförtiden så det har absolut minskat! Så det går att göra något för att få det bättre men det krävs att man orkar hålla ut och att man vill vara en mördare och också att man gör det så ordentligt som möjligt för de ska inte behöva lida hur jobbiga och äckliga de än är!

reneesfotoblogg sa...

Anneli: Eftersom våra inhemska glatt parar sig med spanjorerna så är det svårt att se skillnad men vi har aldrig haft svarta innan vi blev invaderade så jag utgår från att detta är spansk skogssnigel. En glupande aptit har dom i alla fall och nä, hur äckliga dom än är så skulle jag aldrig plåga genom att t ex strö salt på som många gör.

Anneli - A'la Foto sa...

Du är klok du! :) Djurplågeri är inget att ha hur obehagliga djuren än är!

Jag visste inte att svarta och bruna parade sig med varandra. Jag har läst om dem men aldrig läst det! Men vem vet...de kanske har utvecklat detta för att snabbare föröka sig!