tisdag 13 maj 2014

FOTOTRISS

Tema: Blommor
Skapare: Helena på www.fototriss.blogspot.com
Sponsor: Coolstuff
Fler bidrag: Här!
Om jag vinner tänker jag investera i:Detta

Mellan hägg....


....och syren

5 kommentarer:

Rajson sa...

Tänkte väl att du inte skulle missa veckans triss då den passar dig suveränt. Det finns få som kan ta så vackra blomsterfoton.
blir häggen min favvo, ljuvligt. Kul med det sammanhängande temat.
I år blev det väldigt lång ledighet!

reneesfotoblogg sa...

Rajson: Faktum är att han fortfarande har ledigt för mina syrener är inte utslagna än, den bilden är från förra året.

Anneli - A'la Foto sa...

Jag säger som Rajson, klart du ska vara med i fototrissen då detta verkligen är ditt tema! Suveränt vackra bilder som vanligt. Du är en mästare på detta! Det går inte att bara en favorit bland dessa så det blir alla tre! Supervackert!

Men du! Vem är skomakaren och varför ska han ha semesterstängt?

reneesfotoblogg sa...

Anneli: Tackar!
Mellan hägg och syren

"Uttrycket "mellan hägg och syren" förknippas ofta med en särskilt njutbar del av försommaren, perioden mellan blomningstiden för hägg respektive syren. Uttrycket kan ha sitt ursprung i den årliga period då skomakargesäller enligt skråbestämmelser skulle friställas för att ge sig ut på vandring. Vissa skomakerier stängde då under gesällens frånvaro och uttrycket förstås av utomstående som att skomakaren stängt för att njuta av den bästa tiden på året. Den ofta citerade historien om skomakaren som satte upp en skylt med texten "stängt mellan hägg och syren" är relativt sentida, inte belagd förrän på 1880-talet, och även andra yrken förekommer i liknande berättelser. Inte heller platsen för företeelsen är säker. Historien kan vara en vandringssägen i sin helhet.[1] [2]."

Mian sa...

Vilken ljuvlig triss!