lördag 12 april 2014

Det är så lite.....

....som vill till!
Mamma befinner sig på ett korttidsboende för närvarande.
När jag var där häromdagen så spred sig en underbar doft av nybakade kanelbullar genom våningarna, patienter och personal satt blandade och åt middag under vänligt småprat.
Igår var det kvällsmys med vitt eller rött vin samt tilltugg.
Dessutom lagas maten i huset och är enligt mamma både god och vällagad till skillnad från den sörjan som serverades på sjukhuset.
Vem som driver Toftaåsen har jag ingen aning om men här har man kommit en bit på väg för att både patienter och personal ska må bra, och egentligen är det ju inget märkvärdigt man gör men det lilla betyder så mycket.

5 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Så trevligt att det finns ställen som är bra för dom äldre .Min pappa flyttade till serviceboende för två ,månader sedan och ser ur att trivas .Tror att maten är mycket bättre där än på långvårdsavdelningen där han var förut .Min mamma som bor på pensionärsboende på ett annat ställe får färdig mat som transporterats 15 km innan hon får den .Det är inte lätt att bli gammal ,trevlig söndag .nette

Första året i Hjo sa...

Låter bra med kanelbullar, kaffe och vin. Man undrar ju lite hur det blir för egen del när det är dags.

reneesfotoblogg sa...

Nette: Tråkigt att din mamma och pappa inte kan få bo ihop! Det borde vara en självklarhet kan man tycka!

Hjo: Det finns ett seniorboende i Danmark som heter Lottes. Precis så vill jag ha det när den dagen kommer!

DDT sa...

Skönt att höra att det faktiskt finns sådana ställen. De flesta reportage får ju ättestupan att kännas som ett rimligt alternativ till äldrevården.

reneesfotoblogg sa...

Den där....: Tyvärr så är detta stället ganska unikt verkar det som.