lördag 18 augusti 2012

Skördetid

Gott och väl fem liter välsmakande, aromatiska blåbär har en buske gett, och där är ganska mycket kvar som inte mognat.
Belackare göre sig icke besvär för denna sorten är minst lika god som skogens blåbär.
Dessutom står man rak när man plockar och inga blåbärsfläckar och ingen rensning.
Så har vi då Havtornen som är full med bär, bara den ena busken dock. Det ska nog var så tror jag, för man har en herr och en fru.
Men vad i herrans namn jag ska göra med bären vet jag inte för det går åt minst dubbelt så mycket socker som bär eftersom dom sura och jag menar SURA. Mungiporna dras bak till öronen och dessutom är det stora kärnor i.
Svåra att plocka är dom också då dom sitter längst in vid stammen, tätt, tätt.
Kanske att fåglarna vill ha dom?9 kommentarer:

Birgitta sa...

Om dom nu är sura och besvärliga att plocka så gör dom sig i alla fall bra på bild :-)

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Bra att någon pålitlig ;) testat blåbärsbuskar. Funderar på att skaffa det just för att slippa dra iväg ut i skogen å få myggbett, barr i stövlarna å blåbärsblå fingrar. Vet du vad din blåbärsbuske heter?

Havtorn funderade jag på men struntar i för den skjuter rotskott så småningom å det har jag nog av andra växter som gör hos mig.

Annika

reneesfotoblogg sa...

Birgitta: Taggar har den också!

Vickan: Välkommen! Det är lite roligt att tvingas gå tillbaka ibland och läsa gamla inlägg, det blir liksom nytt och aktuellt då. I vår by kan man konstatera att människorna är som hund och katt vad det gäller "vägföreningen" och vi kan skatta oss lyckliga som inte bor mitt i smeten och framför allt så kan Husbonden avsäga sig uppdraget.

Annika: Ska kolla om det sitter någon lapp kvar, men kom ihåg den ska planteras i torvmull för det är en surjordsväxt. Jag har mina i pallkragar.

Birgitta sa...

Fina bilder!

Anonym sa...

Hade också hoppats på i alla fall några blåbär på min buske men det är nog någon annan som skördar dem. Inte ett bär som har funnits kvar tills det mognat :-(
Havtornen gör sig i alla fall bra på bild.

Helena sa...

Havtorn som är så fantastiskt nyttigt! Och gott! Men att plocka dem är inte så kul så då kan du använda en havtornspress! http://www.aqua-produkter.se/produkter_1.html

Mian sa...

Frys havtornsbären och ät dem som "c-vitamintabletter" i förkylningstider!

reneesfotoblogg sa...

Mian: "Lite socker i botten så går medicinen ner, medicinen ner, medi...." sjöng dom men dom hade nog inte smakat Havtorn för då hade dom ändrat lite till: himla mycket! (hon var ju nunna som sjöng)