fredag 7 januari 2011

Fler raketer och färre hundar

Den dummaste insändare på länge i GP.
Här nedan något förkortad. 
  
" Jag är så hjärtligt trött på hundägare som klagar på fyrverkerier med argumentet att det är synd om hundarna. Om du inte vill ta konsekvenserna av att vara hundägare så ska du inte ha någon hund, eller så kan du skaffa dig en hund som inte är skotträdd.
Andra människor ska väl inte behöva avstå från denna syn och glädje som en nyårsnatthimmel fylld av fyrverkerier är bara för att din hund mår dåligt av det?
Så länge hundägare uppför sig dåligt och inte respekterar människor så finns det ingen anledning att minska fyrverkerierna.
Den dagen då alla hundägare plockar upp efter sina hundar och dom är kopplade så ska jag överväga att minska på raketskjutandet. Tills dess förespråkar jag fler raketer och färre hundar."

Detta författat av en småbarnsmamma som minsann sett okopplade hundar,haft en främmande hund i sin trädgård och ve och fasa varit utsatt för att en hund NÄSTAN hoppat upp i hennes barnvagn.
Undrar om hon inte behöver lite psykoterapi för att bli kvitt sina fobier. 

13 kommentarer:

bakom berget sa...

Ha ha ha ha.....Vilka människor det finns va! Tänk att ha en sån konstig inställning och sen till på köpet visa i tidningen hur knäpp man är. Som du säger....undrar om det inte skulle behövas lite terapi där....
Ha en bra dag och hälsa dina hundar.
Åsa.

Ninna sa...

Jaja. Säger som Strindberg: Det är synd om människorna!

reneesfotoblogg sa...

Åsa: Det är väl troligt att hennes barn också kommer att behöva terapi i framtiden.

Ninna: Han hade sina ljusa stunder ibland.

mvh R

Anita sa...

Det var den dummaste insändare jag läst på länge!!

Karina sa...

Blir så arg så jag kokar. Fast man ska inte bli det på idioter. Så då ska dem fyrverkerirädda hundar få lida för att endel intekan plocka upp sin skit efter sin hund. Hmmm...kollektiv bestraffning...gillas inte.

Önskar att dem som tyckte och skjuter raketer hej vilt, skulle få se ett djur som lider av detta skit.
Jag gillar att titta på fyrverkerier...men inte min hund.

Kram och god fortsättning på er

Anonym sa...

Vilket rikspucko! Skaffa sig en hund som inte är skotträdd? Hon kan väl skaffa sig en unge som inte skriker då.
Ja, det är synd om människorna, baske mig.

God fortsättning
/Liz i Lux

reneesfotoblogg sa...

Anita: Håller med absolut!

Karina: Man kan inte annat än bli förbannad.
Detsamma till er.

Liz: Välkommen hit! Rikspucko var ordet. Man skulle naturligtvis skriva en insändare tillbaka men med den inställningen som hon har så tro jag det är meningslöst.

mvh R

Anonym sa...

Vilken utopi ni hundägare tycks tro ni lever i.
Välkommen till verkligheten, respktera andra och ta hand om era hundar!
/S&M

MonasUniversum sa...

Hörru du /S&M, jag råkade förvisso ha en man, som för en gång skull fyrade av raketer, vilket aldrig mer lär hända, men never the less så måste jag ställa en fråga: ÄR fyrverkerier verkligen nödvändigt? Om/eftersom det är så många hundar (och säkerligen andra djurarter också)som inte mår bra av det och det trots allt handlar om en halvtimme som skrämmer dem halvt ihjäl, MÅSTE vi verkligen smälla?

Sorry, men jag är förvånad över din ignoranta inställning.

Och Renée darling, tack för ditt rim i ja, när det nu var...=))

bakom berget sa...

Jag vill ju bara berätta....Det finns, goda människor oxå. Här i byn där jag bor, tio hus, har det helt och hållet avskaffats detta skjutande av raketer på nyår och valborg. Alla tar hänsyn till att det finns rädda hundar och hästar.
Det änns gott!

reneesfotoblogg sa...

Mona: Din man är förlåten ty han visste icke vad han gjorde.
Förresten, hade inte Huliganen en hamster? Hur klarade den raketanfallet?

Åsa: Än finns det hopp för mänskligheten.

Karins fotoblogg sa...

Ja, det är synd om hundarna, katterna, barnen, dom som varit med om krig.... Sen har vi ju miljöpåverkan?! Om jag inte missminner mig så är väl inte tillverkningen av fyverkerier helt korrekt heller. Vackert ja men jag tycker nog att det skulle räcka med "offentliga" fyverkerier för dom som vill se och uppleva.

reneesfotoblogg sa...

Karin: Det finns verkligen många aspekter och saker att ta hänsyn till när det gäller raketer. Och precis som du säger så finns det t ex i Gbg ett gigantiskt fyrverkeri på nyårsafton som är tillgängligt för alla.