söndag 27 augusti 2017

Om kajor....

...tycker jag inte!
Det är underliga fåglar.
Just för en stund sedan satt det minst ett hundratal i ett enda träd i trädgården och teg.
Och jag menar absolut tysta.
Vaddå "Fåglarna"?
När jag klappade i händerna och gastade några väl valda ord så lyfte alla på en gång gjorde en sväng och kom tillbaka till samma träd fortfarande absolut tysta.
Vad menar dom, vad vill dom?
Flytta in i skorstenen igen?
Efter att ha haft kajbon i skorstenen i många år så flyttade dom när ett kråkpar slog ner sina bopinnar i trädgården och sedan dess har vi varit förskonade från de stora flockarna som understundom förmörkar himlen men nu sitter dom här igen och tiger och kollar läget..... vettefan vad dom vill!

3 kommentarer:

DDT sa...

Jag tycker att kajor är rätt läckra. Det är något lite kusligt med hur de svärmar över taken i skymningen i stan. Fast jag gillar alla kråkfåglar, förstås.

reneesfotoblogg sa...

DDT: Kusliga är ordet och som att dom är mycket smartare än jag.....

Anneli - A'la Foto sa...

Jag gillar också kajor! Jag har alltid gillat kajor! När jag växte upp hade vi en stor ek som var hålig och i där bodde massor kajor! Det gör de fortfarande, i samma ek! Kajor känns som hemma!
Nu när jag bor i staden har de blivit några fler och rätt som det är kan man se flocken täcka hela himlen! Det är riktigt läckert! De brukar sitta på det stora trädet utanför mitt fönster! Jag vet inte varför de flyger i grupp och sätter sig i trädet men jag tror deras liv går på rutin och att de återkommer till samma ställe gärna hela livet om inga människor lägger sig i! :)