söndag 19 mars 2017

Att Blocket....

....används av bedragare torde väl inte vara en hemlighet!
Oärliga skitstövlar som säljer stöldgods eller på annat sätt blåser människor.
Det förekommer också bedragare som raggar bland de som önskar köpa.
En sådan heter Joakim och bor i Ryd Kronobergs län.
Huliganen satte ut annons att han ville köpa tillbehör till sin grävskopa och fick svar av nyss nämnde person. Han visade bilder och verkade på det hela taget ärlig med en trovärdig historia om varför han skulle sälja.
Erbjöd sig att leverera med en lastbil men ville först ha pengarna insatt på sitt bankkonto.
Huliganen är ingen duvunge, har handlat på nätet både från utlandet och i Sverige utan mankemang men denna gången gick han på en nit.
Satte in 16.000:- på killens konto men dagen efter ringde bedragaren och påstod att han inte fått några pengar och insisterade på att få pengarna insatta igen. Om det visade sig att det blivit dubbelbetalning så skulle han naturligtvis återbetala. 
Nu var det så att jag satt bredvid när idioten ringde och alla larmklockor gick igång på mig och även på Huliganen som snabbt kontrollerade med banken och pengarna hade kommit in.
När han ringde upp för att informera så blev han hotad med både HA och diverse andra kriminella grupperingar men lustigt nog så slängde han på luren när Huliganen talade om att HA har köpt en fastighet nästgårds.
Vid lite efterforskningar så har Huliganen fått kontakt med ytterligare personer som blivit lurade av den här Joakim och som bor i Ryd Kronobergs län.
Nu ska det bli intressant att se vad lagens långa arm kan göra åt saken för det är så klart polisanmält. 

Inga kommentarer: