tisdag 30 augusti 2016

Sjukhusparkering

För en tid sedan var Husbonden ganska allvarligt sjuk och intagen på sjukhus.
Efter att ha varit vaken nästan hela natten, sovit ett par timmar så skulle jag besöka honom på intensiven. 
Kungälvs sjukhus har haft en vanlig parkering där man betalade med pengar eller kort, inget konstigt med det.
När jag väl hittat en parkeringsplats och ska lägga på i automaten så är där en kö på ca tio människor som förfaller allmänt förvirrade. Alla försöker hjälpa den som står först i kön och den stackarn trycker och trycker på alla digitala knappar alltmedan kön växer. Sjukhuset har bytt till ett system som ingen normalbegåvad människa begriper sig på.
Efter tio minuter är jag fullständigt i upplösningstillstånd. På intensiven ligger Husbonden icke kontaktbar och här stod jag som ett nervknippe och då brast det.
"Dom kan ta sin djävla automat och stoppa upp någonstans! Jag betalar hellre parkeringsböterna än står här!"
Därefter tågade jag in på hospitalet.
Jag har skrivit om detta förut, om sjukhusledningens cynism genom att utnyttja människor i en utsatt situation.
För, det är inget nöje att besöka ett sjukhus och det är ofta med tunga steg man går dit. Antingen är man själv sjuk eller så är det någon, ibland svårt sjuk man ska besöka.
Då har man lagt lök på laxen genom att avkräva pengar för att kunna ställa ifrån sig bilen och desutom skapat en stress för att tiden ska gå ut.
Ponera nu att den person du kanske sitter och vakar över inte drar sitt sista andetag innan 14.03 när parkeringstiden är till ända, eller passar på när man när man med andan i halsen rusar ner och fyller på i automaten.
Visst, man kan mata automaten med en förmögenhet redan från början så är man på den säkra sidan.
Alltnog, Husbonden låg kvar i några veckor och under den tiden besökte jag honom naturligtvis och varje gång utspelade sig samma scener vid den nya parkeringsautomaten.
Nu uppstår frågan vad denna nya superdigitaliserade avgiftsanläggning kunde ha kostat?
Med tanke på att ledningen för Kungälvs sjukhus ville lägga ner sitt akutintag på grund av dålig ekonomi!
Vid närmare eftertanke så kanske det är den automaten som räddat ekonomin för sjukhuset för man bestämde sig för att man nog kunde ha akuten i alla fall.
Häromdagen fick jag ett brev från sjukhuset om ett besök för röntgen och bifogat fanns en skrivelse som talade om att man bytt betalsystem på parkeringen, lite grann om hur det fungerade men att man som besökare nog skulle ta till lite extra tid för parkeringstillfället så man inte missade sin bokade tid.
Hur det gick för Husbonden? Jojomänsan, efter några veckor och starka mediciner så är han på banan igen. 
 
 
 
 

Inga kommentarer: