onsdag 9 mars 2016

Nu måste jag lägga band på mig!

Nu har även jag trillat dit.
Eländet började när jag skaffade en ny telefon.
Eller telefon är väl att ta i, för telefonerar är det minsta jag gör med den.
Mest läser jag böcker, surfar och nu kommer vi till eländet: Jag förpestar min omgivning med att visa bilder på barnbarnet i tid och otid.
Har kommit på mig själv flera gånger vid besök på lokal tillsammans med vänner att jag gärna sticker apparaten under näsan på närmaste grannen för att visa bilder.
Usch och fy, sånt som var så irriterande förut när andra höll på.
Men jag sitter i alla fall inte och surfar eller chattar i sällskap, någon djävla ordning får det väl vara!

6 kommentarer:

Rajson sa...

ha,ha tror du att jag känner igen mig.....?

Siwan sa...

Välkommen in i klubben!

reneesfotoblogg sa...

Rajson: Inte när du har patienter väl? Fast om jag inte missminner mig så tror jag att jag visade bilder för Lisbeth, min hygienist. Skäms på mig!Siwan: tur det finns fler än jag.

Anneli - A'la Foto sa...

Hahaha!! jag har en vän som när jag träffar henne, sitter och visar bilder från hennes telefon på hennes barn i timmar! Det är helt galet! Och det är så svårt att säga ifrån. Nej, nu vill jag inte se mer! Det får jag inte ut över mina läppar så jag sitter där snällt och tittar och vrider mig så hon ser att jag tröttnat lite....och lite mer!
Visst kan man visa bilder men bara när man blir tillfrågad och då max fem stycken!! Eller om man pratar om något som kan visas på bild från telefonen. Det fungerar också!

Och sitta och chatta i annat sällskap är ofint! Jag hade en vän jag inte träffat på säkert tio år som kom och hälsade på mig. På kvällen satt hon och chattade med sina vänner och jag satt och bara tittade på! Mycket otrevligt!

Jag sitter själv och chattar och läser fb osv men bara när jag är hemma och inte sällskaplig (ensam alltså). För telefonen är bra att ha! Och inte för att telefonera med...det är som sagt det minsta man använder den till!

Anonym sa...

Brukar undvika att säga det här eftersom svaret alltid blir detsamma "Det är bara för att du inte har några barnbarn, om du får det förstår du" men jag är faktiskt helt ointresserad av andras barnbarn. Jag är inte särskilt glad i småbarn och sådana jag inte känner är mig helt ointressanta.
Känner igen Annelies kommentar, önskar jag hade kraft att säga ifrån, men som sagt, då kommer ovanstående kommentar som.. nej ett brev på posten kan man inte säga längre, men du vet vad jag menar.
Irene

reneesfotoblogg sa...

Irene: Om ämnet barnbarn kommer upp så kan jag tycka att det är helt OK att dela bilder med någon annan mormor/farmor. För övrigt så har vi telefonförbud i familjen vid våra sammankomster och det respekteras av tonåringarna (konstigt nog).
Fenomenet att tvångsvisa bilder för måttligt intresserade har ju funnits sedan kamerans tillkomst. Hur många gånger har man inte suttit och stånkat invärtes över suddiga foton från någons semesterresa?