onsdag 2 september 2015

Är det så smart Swedbank?

För en tid sedan fick vi ett meddelande från banken att fr o m januari så tillhandahåller dom inte tjänsten som innebär att skatten dras per automatik varje månad.
Vad förvånad jag blev!
Ganska övertygad om att banken kommer att erbjuda tjänsten något friserad och mot en kostnad så det får man väl finna sig i men vad jag inte accepterar är att i brevet som sändes med vanlig post så har banken sett sig nödgad att uppge både fullt personnummer och det bankkonto som pengarna har dragits ifrån.
För den som eventuellt inte har följt min blogg så kan jag tala om att jag har ett spärrat personnummer sedan förra hösten eftersom någon hade stulit just detsamma och bl a ansökt om lån för stora pengar.
Igår försökte jag påtala för banken om det fatala att mer eller mindre servera uppgifter på fat till den som är ute med oärligt uppsåt. Information som därför borde behandlas med lite mer försiktighet och vad tror ni hände?
Det skulle vara intressant att höra vad ni tror!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ingenting?
Irene

reneesfotoblogg sa...

Irene: Ungefär så jag eller goddag yxskaft. Dom kunde inte alls förstå, det stod ju på alla kontoutdrag så vad var problemet? Efter en halvtimma i telefonen så la jag ner.