lördag 3 januari 2015

Sömnlös i Seattle.....

..... är det inte men mera sömnlös i Skepplanda.
Verkligen inte lika spännande men ljudeffekterna är fullt i klass med vilken deckare som helst.
Stormen viner runt huset, saker och ting skramlar runt, plåtar slår och det är omöjligt att sova.
Klockan är halv fyra och sömnen har inte infunnit sig.
Tänker på det gamla päronträdet som står ett par meter från huset och som egentligen skulle varit nertaget för länge sedan men det är inte gjort i en handvändning.
Ena halvan av det tvådelade trädet kapade Husbonden för några år sedan och eftersom det är minst tio meter högt så var det inte enkelt.
Men nu måste det nog bli av för skulle det ske som inte får ske så lägger det sig rakt över huset.
Den gigantiska linden, det gamla vårdträdet som var minst hundra år och som gav upp i de hårda vindarna av ålder och röta för några år sedan hade ju den goda smaken att undvika huset med några meter men skulle päronträdet ge sig så har det ingen annan väg att gå än över huset.
Mästarkrysset, Svåra krysset, Kvistiga krysset är så gott som färdiga med några få undantag men det spelar ingen roll för jag har aldrig skickat in trots att jag löst korsord varje kväll i säkert tjugo år.
Nu är klockan fyra och det verkar som att det mojnat en aning så jag överlämnar fåtöljen till Pitbullen och går och knyter mig. 
Godnatt!
Eller snarare Godmorgon! 

4 kommentarer:

Rajson sa...

Vinden ven riktigt duktigt även här igår kväll vid läggdags. Nu har jag inte så många träd att oroa mig för, tack och lov.
Det där med korsord har aldrig varit min grej. Klarar högst de som är ämnade till barn. Är nog lite ordblind. Sudoko däremot är ngt för mig!
Tänk, solen skiner!

reneesfotoblogg sa...

Rajson: Päronträdet står kvar! Sudoko, korsord, huvudsaken är att man håller de grå i arbete. Ibland återfaller jag till bokläsande men då blir jag så uppslukad att jag glömmer av att sova.
Solen sken i morse men nu är det lika grått igen, det blir en seg dag känner jag.

Ninna sa...

Blåste gjorde det här också - men som oftast låg vi i utkanten av det värsta blåsandet.

reneesfotoblogg sa...

Ninna: Vi ligger öppna för alla vindar utom östan så det viner runt öronen för det mesta. Säger som en gammal granne: Nordanvinden är kall vilket hålla han än kommer från!