torsdag 26 juni 2014

Biverkning

Det är skillnad på folk och folk.
Det är också skillnad på läkare och läkare.
"Jag har aldrig hört talas om att den medicinen skulle ha den biverkan", säger stafettläkaren med en liten ryckning på axlarna.
"Men visst du kan ju sluta att ta den så får du se om dina besvär försvinner!"
Nu äter ju inte jag medicin bara för att det är roligt utan mer för att jag måste.
Man vill helst inte bli halvsidesförlamad, tappa talet eller dö.
"Du kan hålla koll på trycket själv!"
Jaha ja!
När jag kom hem gjorde jag något jag aldrig brukar göra, nämligen läste på bipacksedeln till medicinen.
Gissa vad det stod där?!

3 kommentarer:

em sa...

Suck. Tyvärr inte helt ovanligt. Jag har varit i liknande situationer, fått tala om vad normalvärdet för olika prov är - och på vilken sida i handboken det står. Har också blivit utskälld för att jag inte gillat somliga biverkningar.
Margaretha

reneesfotoblogg sa...

Margaretha: Om man jämför med den At-läkare jag haft det sista halvåret och denna stafetten så är det mil emellan. Så just nu känns det lite hopplöst! Och maktlöst framför allt!

Rajson sa...

Kan inte fatta att läkarna inte fattar att de flesta av oss patienter är läskunniga och kan tolka både bipacksedlar och biverkningslistan i FASS.
När jag fick min första medicin mot mitt flimmer för många år sedan lusläste naturligtvis jag Fass vid hemkomsten. Visade sig vara rena rottgiftet, med biverkningar typ "död". Snacka om att den redan hypokondriska tandläkaren som kan tolka FASS som hon vill blev akut sjuk och mest förbannad. Varför kan man inte förklara lite osv.
Du ska veta hur besvärlig patient jag är. När stackars maken fick sitt höga blodtryck har vårdcentralen fått ett antal ilskna samtal från "Svensson frua". Han är ju så snäll så någon måste ju se till att han håller sig levande......