onsdag 29 januari 2014

Post från Länsstyrelsen....

.... ger oss obehagskänslor.
Trots att man vet att man följt alla lagar och regler till punkt och pricka eftersom vi anlitar en konsult för all pappersexercis.
Känslan kan liknas vid den, som när man får se en polisbil i trafiken gör att man släpper gaspedalen, kollar bältet fast man vet att man vare sig kört för fort eller slarvat med bältet.
Tror att alla bönder upplever det samma, alla vi känner gör det i alla fall.
Igår kom det ett sådant kuvert.
KOMPENSATIONSBIDRAG
DIN ANSÖKAN OM UTBETALNING AV ERSÄTTNING FÖR ÅR 2013
LÄNSSTYRELSEN HAR AVSLAGIT DIN ANSÖKAN FÖR ÅR 2013 BLA BLA BLA......
Husbonden mörknar och muttrar, det osar svavel.
Väl medvetna om att alla utbetalningar för 2013 är gjorda så drar vi den förhastade slutsatsen att nu blir det återbetalning och vi förutsätter att vi gjort något fel.
Så långt har det alltså gått med oss att  pressen från kontrollerande myndigheter i stat och kommun gör att vi i första hand skuldbelägger oss själva.
Brevet blir liggande på köksbordet utan åtgärd.
Så i morse tvingade jag Husbonden att ringa upp konsulten som direkt talade om att vi inte ansökt om ovanstående bidrag. Vi kunde slänga brevet.
Husbonden knöcklade ihop det och skulle slänga det i soppåsen när jag repade humör och snabbt som en kobra röck till mig pappret och slog numret till Länsstyrelen för att fråga vad dom håller på med.
Eftersom jag genom åren som egen företagare och dessutom gift med en lantbrukare har haft många kontakter med statliga och kommunala tjänstemän/kvinnor så kan jag meddela att dom är inte ofelbara även om dom gärna tror det själva.
Alltnog, trots att vi helt enligt reglerna meddelat de förändringar som är underlag för bidraget så fattar länstyrelsen ett beslut på en ansökan som inte är gjord OCH DET KOMMER DOM ATT GÖRA I TVÅ ÅR TILL!
Hänger ni med?
Heja Sverige och EU!

4 kommentarer:

Rajson sa...

Och så undrar folk varför byråkrati kostar så mycket.....
Bra sätt att sysselsätta sig genom att hitta på jobb...."Oj vad mycket vi har att göra!"Myndigheten måste få mer bidrag av skattepengar för att hinna med....

reneesfotoblogg sa...

Rajson: Det gäller att hålla sig kvar vid köttgrytorna.....

Ingegerd sa...

Ja vad ska man säga? och visst håller jag med dig om att vissa saker skapar obehag bara vid åsynen. S fick trängselavgift på en bil han transporterade på lastbilsflaket här om dagen, visserligen bara 8 kr men ändå. Mycket är konstigt hos våra kära myndgheter.
Ingegerd

reneesfotoblogg sa...

Ingegerd: Se det var en nöt att knäcka för verket!
Ska han betala för den ena eller andra bilen eller rent av för båda. Då kan man undra hur dom gör med biltransportörerna som har många bilar på flaket.