söndag 7 oktober 2012

Smått euforisk är man....

...efter att varit på Fotomässa i Stenungsund med föreläsningar av Erik Malm och Brutus Östling.
Marie Larssons utställning var helt fantastisk och hela arrangemanget var utmärkt och Tjörns Fotoklubb ska ha en stor eloge.
Satt på föreläsningar från klockan elva till halv fyra med en timmas avbrott utan att få träsmak en enda sekund.
Erik Malm som förutom att han är en outstanding naturfotograf har vågat ta ut svängarna och med kameran skapat de mesta underbara konstverk och som verkligen inspirerar att gå ut och skaka loss med Canonen.
Brutus Östling, fågelfotografen, en av världens bästa som visade sig vara en entusiastisk, medryckande och alldeles "vanlig" människa som erkände att han inte läser manualerna till sina kameror och faktiskt tar till dom knep som finns och lite till.
Att få träffa "FB-vänner" och snacka en stund med dom var också mycket trevligt.
Hoppas verkligen att detta blir en återkommande mässa för det var väl värt en "innedag" trots det vackra vädret.

4 kommentarer:

Rajson sa...

Förstår din eufori efter att ha kikat på E Malms sida. känner igen en del från reportage. Mycket spännande, man blir otroligt inspirerad. ser fram emot vad du kommer att skapa efter detta!!
Upplevde också Brutus som en mycket enkel och skön människa när jag lyssnade på honom. Det är så gôtt med en som brinner för det han gör utan att bli "för stor" i egot.
Solen skiner och trädgårdsarbete väntar. Men en liten tur med kameran ska det bli men detta blåsande gör mig ......
Ha dé!

reneesfotoblogg sa...

Rajson: Har redan vispat runt med kameran men det är sannerligen svårt. Erik Malm sa något om att han eventuellt skulle ha en workshop i tekniken och gissa om jag anmält mitt intresse. Som ett kuriosa kan jag nämna att han sålt en av sina fyrbilder till en gallerist i USA och fått 85 ooo:-! Det du! Här ska jädrar i mig vispas runt med kameran!

Mian sa...

Nu ska jag kolla Erik Malm, honom känner jag inte till.
85 000 för en bild låter ju mums :-)

reneesfotoblogg sa...

Mian: Det är inte lika magiskt att se dessa speciella bilder på den lilla skärmen som att se dom på en jättestor visningsskärm men där var dom både suggestiva och fantasieggande och inte minst bedövande vackra.