torsdag 12 juli 2012

Käre Ernst Kirchsteiger

Tror du att du skulle kunna rusta upp denna gamla nedlagda kvarn så att jag kan bo här?
Det är min dröm förstår du och jag tror fullt och fast att du skulle kunna uträtta underverk här.
Den ligger gudomligt vackert med, så klart en liten sjö med sitt dämme bara några meter från byggnaden och i sjön glider ett svanpar med sin unge.
Ekan ligger förtöjd så det är bara att ta till årorna och den gamla solstolen, visserligen blekt av väder och vind står där redo att ta emot dina två meter när arbetsbördan blir för tung.
En och annan ruta måste bytas och lite målarfärg ska väl till det förstår jag, men jag vill att du sätter din personliga prägel på resten.
Din smak är min smak och jag skulle trivas som fisken och vill du bo kvar så går det också för sig för du är så nära idealet för en man som jag kan tänka mig, jaja, näst efter Husbonden då.
Förmodligen kommer mygg och knott att göra all utevistelse omöjlig så du får se till att glasa in eventuell uteplats.
Dessvärre får man inte fiska i sjön med spö, så ser det i alla fall ut på skylten men om någon ädelfisk skulle förirra sig ner genom dämmet och av misstag simma rätt in i huset så kan väl inte det räknas som tjyvfiske? Så jag förväntar mig en och annan delikat fiskmiddag.
Vill du inte laga mat så kan vi ju alltid ta det lilla muséetåget till Gräfsnäs och äta på restaurangen i slottsparken. Stationen ligger nämligen på gångavstånd från kvarnen.
För övrigt kan jag upplysa om att Husbonden och jag lät mala vårt brödmjöl här men det var i en annan tid.


18 kommentarer:

Mian sa...

Helt otroligt vackert. Vilken idyll!
Ernst fixar dina önskemål, lätt! Om han bara får lufsa runt lite där, barfota, och känna in rummet lite. Sen säger han "nu kommer det hända grejer" (säger min pa... :-))

Rajson sa...

Har han ringt!?!Inte kan han väl motstå detta?Ja tänk om alla men var som Ernst.........Jösses vad trött jag skulle bli,ha ha. Nej här behåller vi mannen med tummen mitt i handen.
Har goa vänner som har just byggt om en nedgången kvarn till ett fantastiskt ställe.Men inget för mig tyvärr. Klarar inte av sådana byggprojekt varken mentalt eller ekonomiskt!
Drömma kan man!Ha dé!

nillas liv på pinnen sa...

Ja, det är väl det minsta man kan begära. Att han fixar till det där stället, alltså. Men skulle du inte vilja ha en snygg karl att göra det? Någon som är lite manlig?

Anonym sa...

Kollade på bilderna först och tyckte mig känna igen det och det stämde ju. Hade ju vart nära och bra till backsipporna på våren. Vackra foton som vanlgt hos dig.

Anonym sa...

Kollade på bilderna först och tyckte mig känna igen det och det stämde ju. Hade ju vart nära och bra till backsipporna på våren. Vackra foton som vanlgt hos dig.

Anonym sa...

Kollade på bilderna först och tyckte mig känna igen det och det stämde ju. Hade ju vart nära och bra till backsipporna på våren. Vackra foton som vanlgt hos dig.

bakom berget sa...

Nu ska du se att han kommer sättandes snart. Skicka hit honom när han är klar hos dig.

Birgitta sa...

Shit att du skulle hinna du före, tänkte ju fråga allas vår Ernst om min ¨drömkåk¨ den gamla transformatorstationen:-)

reneesfotoblogg sa...

Mian: Har du en sådan mysgubbe till pappa?

Rajson: Drömma kostar ingenting och plötsligt en dag kanske.....

Nilla: Nu tycker jag i och för sig att han är rätt snygg och händig som få, så något slags kombo mellan Matte och Ernst skulle väl sitta rätt bra.

Ingegerd: Stämmer precis!

Åsa: Men du är väl färdig alldeles strax?

Birgitta. Men när han nu ändå ska ner åt dessa trakter så kan han väl slå två gamla ruckel i en smäll.

Karins fotoblogg sa...

Hahaha :) Hoppas han "nappar" :)
Hur coolt vore inte det?

Mian sa...

Renée: pa säger att Ernst ALLTID säger så...:-)

reneesfotoblogg sa...

Karin: Är ha egenkär nog att googla på sitt namn så lär han ju hamna här förr eller senare! Man får inte vara dum! Det är bara ett problem, då måste jag ju köpa fastigheten!

Mian: Det gör han och han upprepar sig stup i ett men jag gillar karl´n ändå!

Mian sa...

Jo jag gillar honom jag också...

Lisette sa...

Renee och Mian: Men Pa är allt näääästan lika händig som Ernst- men inte så sexig och definitivt inte så barfota- och jag gillar båda ;)

(Och du Renee jag lånar inte ut min Ernst till ombyggnationen av kvarnen men du kan väl ge TV-Ernst nån lite vink.Han nappar säkert. Kvarnen är ju underbar!Kan bli, menar jag....

reneesfotoblogg sa...

Lisette: Jag tänkte som så att han kanske googlar på sitt namn någon gång då måste han ju ofelbart hamna här och få ett litet tips. För övrigt håller jag med dig- Ernst är både sexig och barfota men skulle Husbonden säga: "Kom med här ska du få se på grejer!" så skulle jag nog ana satans list och knipa med knäna.

bakom berget sa...

Jag kan nog hitta på nåt åt honom att göra. Det skulle ju bara va trevligt att ha honom här..

Lussan sa...

Men oj så duktig du är på att fotografera, helt otroligt vackra bilder;)

Trevlig helg/Kram Lussan

reneesfotoblogg sa...

Lussan: Tusen tack och välkommen hit!