måndag 28 maj 2012

Det tål att upprepas

Det är maten vi lever av !
Och för att få fram mat så krävs det att någon framställer den, på det ena eller det andra sättet men jordbrukaren har en central roll, det kan vi enas om.
Om du nu väljer att flytta ut på landet till fåglarna, grönskan och en bördig  jordbruksbygd så får du faktiskt finna dig i att det luktar koskit även en söndag.
Till och med om det är Mors Dag och vädret tillåter dig och de dina att sitta ute i trädgården så har du ingen rätt att klaga på lukten.
Det skulle du ha tänkt på innan du byggde den flotta villan som så illa smälter in sin omgivning.
Jordbrukaren var nämligen där långt före dig och det har varit jordbruksbygd sedan urminnes tider.
Det förhåller sig så, att jag kan inte bestämma precis när jag ska sprida gödseln, det är många olika saker som spelar in.
Jordbruksverket har många och långa förhållningsregler.
Grödan och jorden suktar efter näring.
Gödselhögen har vuxit sig för stor.
Som du förstår så kan jag inte vänta en dag eller två för att vädret är fint och du tycker det är trevligt att sitta ute. Om en dag kanske det regnar och då har tillfället gått förlorat.
Så, jag föreslår att du säljer ditt fina, malplacerade hus till någon som bättre kan uppskatta omgivningen och flyttar tillbaka till den stora staden så slipper du skitlukten som sticker dig i näsan!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med Dig fullständigt jobbigt med sådant folk, jag veckopendlar numera men jag kan t o m tyck att det luktar gott när bönderna "hemma" har gödslat på sina marker när jag är på väg hem till min lilla jordbruksby/IMB

Sven sa...

Nu må jag säga det är tätt mellan
högtrycken.

mvh Sven

reneesfotoblogg sa...

IMB: Visst är det något tryggt och igenkännande när det kommer små puffar på håll men det är klart, det luktar skit när det blir för nära. Men "Det är bara att gilla läget"!

Sven: Varannan gång vettu! Ena gången vackra blommor och andra gången ett utbrott. Det ska vara variation!

nillas liv på pinnen sa...

Puh! (Att det inte är jag som flyttat dit och klagat.)

Karins fotoblogg sa...

Har du sagt det direkt till vederbörande? :)

Intressant är det att folk inte fattar bättre.

Ha det!

Anonym sa...

Dagens sanning!
Tack för en perfekt start på dagen, dina ord gör mig glad!

Tänk vad många som tror att de flyttar till något de tror de kan bestämma helt över - det gäller att tänka på allt INNAN!! Livet måste ju gå vidare för "urinvånarna" även om det kommer några och bygger nya hus!