onsdag 9 november 2011

Ryktet om min död......

.....är bara en halvsanning men det var djävligt nära igår.
Och inte har jag fått den tappade skruven ditsatt heller.
Det förhåller sig så att om man ska ha ett inplantat så skärs tandköttet upp, ett håll borras i tandbenet och en titanskruv sätts dit. Så får man vänta ett antal månader på att skruven ska läka fast i benet.
Allt detta under förutsättning att det utrymme som den utdragna tanden hade, innan den var utdragen alltså, har vuxit igen och ny benmassa har bildats i tandbenet.
Förresten, vem är det som konstruerat tandläkarstolarna?
Djävla klantarschel!
Var ska man göra av armar och händer?
Där ligger man i full operationsmundering så att bara mun och näsa sticker fram och med huvudet lägre än fötterna och det finns ingenstans att göra av armarna.
Man försöker knäppa händerna på magen men det går inte i längden.
Att hålla ett krampaktigt tag om armstöden går inte heller för då kör man in armbågen i magen på tandläkaren.
Försöka låta dom dingla utanför i ett försök att slappna av är inte heller bra för då vet man inte var den ena handen råkar falla. Då kanske tandläkaren blir utsatt för sexuella trakasserier, det är ju så modernt idag.
Alltnog, jag stoppade ner händerna i byxfickorna och där fick dom stanna under den en och en halv timma operationen pågick.
I mitt fall så hade alltså inte tandbenet vuxit igen mest beroende på att den infektion som föranledde utdragningen av den gamla tanden inte hade läkt ut och blodförsörjningen har varit dålig.
Vad gör man då?
Man skrapar, filar borrar och skär bort dålig tandbensvävnad in till friskt material!
Läs gärna den meningen en gång till och försök fantisera om hur det skulle vara att ligga där med händerna i byxfickorna.
Jag överlevde!
Mod alla odds!
När operationsduken var borttagen och händerna ut fickorna försökte jag strypa tandläkaren men det berodde nog på att allt bedövningsmedel hade gjort mig en aning förvirrad.
Det är ju nära hjärnan!
Nu ska jag vänta ytterligare sex månader för att det nya hålet ska växa igen förutom att jag ska ta stygnen om två veckor.
Var god och skölj!

3 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

OMG, det där tänker jag inte utsätta mig för, hellre skaffar jag löständer.

Birgitta sa...

Ibland är det svårt att bara ¨gilla läget¨.

Och visst f...n är du liksom jag, efter den behandlingen övertygad om att tandregionen tillhör den övriga kroppen = ingå i högkostnadsskyddet!

reneesfotoblogg sa...

Nilla och Birgitta: Skulle inte sagt något om jag hade haft löständer för då hade de ju inte hört till kroppen.
som kärringen sa: "Jag tror jag skrattar ut protesterna".