lördag 27 mars 2010

Det händer mig....

..... allt som oftast.
Att någon snor min bil på parkeringen.
Stora parkeringar alltså.
Kanske inte snor direkt men mera flyttar på den.
Förstår faktiskt inte alls hur man kan ha nöje av att flytta andras bilar.
Sist det hände var på Ullared.
Alla vet att den parkeringen är stor som ett innanhav.
För att slippa dra kundvagnarna hela vägen till bilen så placerade jag moster (80) och mamma (87) strax utanför butiken för att gå och hämta bilen.
Omtänksam som man är och efter fem timmars shoppande så borde dom ju vara trötta.
Det vill säga, jag var totalt slut och dom två studsade fram.
Visste precis, ganska bra, på ett ungefär var bilen stod.
Det gjorde den inte!
Efter att ha vandrat upp och ner i den sektionen där jag sist såg den, fjorton gånger utan att hitta den så var saken klar, någon djävel hade snott den!
Så klart, sprillans ny, silverfärgad, extrautrustad.....och hur i helskotta ska jag få hem hurtbullarna med alla kassarna nu då?
Dessutom hade biltjyvarna fått med sig min mobil som låg i bilen....... och var ligger polisstationen...... finns det någon sådan i Ullared........ etc. etc.
Hade jag verkligen låst bilen när vi kom....... gäller försäkringen då.....?
Tankarna for som skållade råttor i huvudet och under tiden utökade jag mitt sökande till nästa sektion och sifan, där stod den, på ett helt annat ställe än där jag parkerade den.
Det är jag säker på!
Den som vågar påstå något annat ska jag ta och..........!
Förstår inte hur man kan finna nöje i att flytta andras bilar på parkeringar!

8 kommentarer:

Sven sa...

Konstigt! Men det där händer även
med gamla rostiga bilar som är ännu svårare att hitta,eftersom
de flyter in i den svenska bil-
parken,i många fall kommer ägaren
heller inte ihåg sitt reg.nummer.
Sven.

em sa...

Träffade en dam i USA som löst problemet genom att ha med sig en så'n där rörmokar grej, du vet en pinne med en gummisugklocka på (har ingen aning om vad de kallas)- den satt hon på biltaket. Lätt att se var bilflyttarna ställt bilen.
En gång i juni när jag hade en sparkstötting på taket hade jag inga problem, så jag funderade på att låte den hänga med hela sommaren.
Margaetha

Lena sa...

Fräckt tilltag!

Att ha något på taket tycks vara en god idé.Du kanske kan sätta en sån där lång varningsflagga, som eg. sitter på barncyklar, på din bilantenn...

reneesfotoblogg sa...

Sven: Jotack, det händer att vi hittar sådana bilar i vår skog, skickligt demonterade samt har man försökt elda upp dom. Detta problem har jag bloggat om en gång för det är markägaren som är skyldig att forsla bort liket samt stå för kostnaderna.

Margaretha: Jag vet, en sådan man rensar vasken med när den fått förstoppning. Problemet är bara att om någon klåfingrig försöker dra loss den så följer väl hela plåten med. Då tror jag mera på sparken på taket.

Lena: Ja, visst är det över måttan fräckt! Och knyta fast något i antennen låter sig icke göras för bilen har ingen. Sitter invärtes på något vis. Kanske att man kan ha något slags GPS mackapär?

mvh R

Ninna sa...

Eller så kan man ha ovanliga bilar, såna som syns. Familjen körde en gång en husbil som helt enkelt bestod av en husvagn monterad på flaket av en liten lastbil. Den SYNTES, var man än parkerade den. Garanterat stöldovänlig var den också - det var inget man försvann i mängden med precis.

reneesfotoblogg sa...

Där är jag fullständigt ense med dig, man ska ha en ovanlig bil. Jag har i åratal försökt övertyga Husbonden om att en Corvette Stingray är ovanlig och en sådan hör till livets nödvändigheter men han lyssnar inte på det örat...heller.
mvh R

Ninna sa...

Selektiv hörsel...?

reneesfotoblogg sa...

Har inte alla karlar det?