lördag 20 februari 2010

Klass 2-varning....

.... är utfärdat i vårt område på grund av snöstormen.
Hård vind, rikligt snöfall och drivorna tornar upp sig.
Husbonden är igång!
Igår började han klockan fyra på morgonen och höll på till eftermiddagen.
I morse körde han igång före fyra igen.
Husbonden är en av tre som försöker hålla vägarna i villaområdet någorlunda öppna.
Men som sagt klass 2-varning är det utan tvekan.
Då, om aldrig förr ska folk ut på vägarna!
Man ska ha en ängels tålamod för att ploga snö!
Det förhåller sig nämligen så att väldigt många som bor i byn är experter på snöröjning.
När det ska utföras och hur det ska göras.
Igår var det en ungtupp som var hysterisk för att det blivit en snökant vid hans uppfart som han inte kunde köra över, och uppträdde på ett ytterst obalanserat sätt mot Husbonden.
Att han skulle kunna skotta bort den lilla kanten själv fanns inte på världskartan.
Husbonden talade om för honom att han skulle vända sig till vägföreningens ordförande, det är uppgjort så, men tuppen fortsatte att gaffla och då bad Husbonden honom att flytta sin (jävla) bil så att plogningen kunde fortsätta.
Han förklarade också att han kunde sluta helt och hållet med plogningen om inte bilen kom undan.
Då, plötsligt gick det förvånansvärt lätt att köra över snökanten och in på den egna uppfarten.
Att han sedan ringde till ordföranden och påstod att han blivit ombedd att dra åt betydligt varmare trakter är en annan historia.
Reglerna säger att bilar får inte stå parkerade på gatan utan ska stå på uppfarter eller parkeringar. Hur många tror ni står på gatan därför att man har två bilar.
De bilägare som parkerar på gatan får finna sig i att bli "inplogade".
I morse ringde det en fullständigt vanvettig kvinna och frågade efter Husbonden och innan jag hann ge henne mobilnumret så läste hon lusen av mig.
Hon hade minsann försökt i över en timma att få fram sin instängda bil, hon måste parkera på gatan för den andra bilen var sönder, och tänk om ambulansen måste fram så var det minsann Husbonden som var ansvarig och det visste hon bom, prick och noga, och det fanns andra som kunde ta snöröjningsjobbet, och om han bara plogat som hon hade tänkt ut så hade inte problemet uppstått och bla bla bla bla.
Man kan ju undra var hon fick luft ifrån!
Man kan ju också undra hur det står till med intelligensen när man till varje pris ska ut på vägarna som knappt är farbara.
Jag beundrar dom som röjer snö, natt som dag och bara får skit för det av människor vars hela trånga tillvaro bara sträcker sig till tomtgränsen.
Förvisso har Husbonden betalt för sin insats men betänk att han är uppbunden sex månader om året då han inte kan åka någonstans utan har jour.
De maskiner som är i bruk kostar en förmögenhet och är dessutom dyra i drift.

Men som sagt, det finns lika många experter på snöröjning som det finns hus i byn (flera hundra), det konstiga är att när vägföreningen har möte för att gå igenom reglerna så lyser de flesta med sin frånvaro.
Och nu ska jag säga något som inte är politiskt korrekt och som kan tyda på att jag har förutfattade meningar om människor men det här är min blogg och jag säger vad fan jag vill!
Så det så!
Utflyttade stadsbor har jävligt svårt för att fatta att vill man bo på landet så får man anpassa sig.
När man kommer från anonymiteten i storstan och till landsbygden, i detta fallet ett villaområde så är det som själva fan flyger i en del.
Man breder ut sig, ställer krav och får storhetsvansinne.
Man vill ha landsbygdens alla fördelar tillsammans med storstans alla bekvämligheter och man är inte beredd att göra avkall.
Så, nu var det sagt!
mvh R
PS Nu ska jag gå ut och skotta snö, med skyffel! DS

Uppdatering: Husbonden var hemma för att äta och talade om att ungtuppen hade kommit och bett om ursäkt idag! Husbonden har så lätt att stryka över och gå vidare men se det har inte jag. Jag har ett hästminne för oförrätter! Glömmer aldrig, har det i bakhuvudet och så fort tillfälle gives så betalar jag tillbaka, med råge. Sågar jäms med knäna, gärna med en slö smörkniv.
Sådan är jag, ibland, när jag är på det humöret.

12 kommentarer:

Lisette sa...

Och hör se'n! Heja på!

Sven sa...

Gör dä så Du svalnar av,det värsta med att vara förb....d är att ingen bryr sej om det,man skadar bara sej själv,men i övrigt håller jag med Dej. mvh Sven!

Karina sa...

Ja, du äger din blogg, så du skriver vad du vill :)
Här har vi skottat med skyffel i flera dagar. Och då fån oss ut till vägen. Vi är lika glada ändå. Ska se om jag kan blogga med min kassa dator. Min nya har lagt av som förra gången (hårddisken). Så den jag sitter vid nu är seg och gammal.

Kram på er
Ge Bonzo en megaköss från Daffie

reneesfotoblogg sa...

Lisette: Ja, det kan du tro!

Kära Sven: Du skulle bara våga, annat än hålla med alltså!

Karina: Du har väl garanti kvar? Kössen levererad!

Lena sa...

Precis det där pratade vi om med vår snöröjare i går. Vi är evigt tacksamma att han kör och håller vägen fri, men det tycks finnas folk med krav och åsikter här omkring också.
Skottar gör jag först när det mojnat lite, nån måtta får det vara.

reneesfotoblogg sa...

Lena: Tänd en brasa och kura istället, vem vet på måndag kanske du kan ringa till jobbet och säga: Tyvärr, kan inte jobba idag på grund av snö!
Och på tisdag lär det komma mer enligt väderleksrapporten.

Ina sa...

Det är inte humöret som är boven. Det är personligheten!
Vad roligt att "vi" är flera.
Hälsningar

reneesfotoblogg sa...

Ina: Det är inget fel på humöret, det är jämnt och bra!
Man är förbannad jämt!

Sven sa...

Det är ju en jäkla tur att ni är lite utspridda,det räcker gott och väl med en i det här området.
mvh Sven,Inas man.

reneesfotoblogg sa...

Hörnu, gunstig herrn! Du ska vara evigt tacksam att du har en käring med lite krut i, det kan du behöva. Motpolerna vettu!
mvh R

bakom berget sa...

Ja, jag för min del, tycker att folk enbart ska vara jävligt glada, att det finns nån snäll Husbonde, som vill åta sig jobbet att gå upp klockan halv fyra på morgonen och ploga åt nån jävla gaphals! Ursäkta språket, men håll sig i stan då för f-n! Men där, gnälls det ju åxå på snöröjningen jämt och ständigt. Kanske flytta till Kurrekurreduttöarna???
Ha en bra vecka! Åsa.

reneesfotoblogg sa...

Åsa: Kan meddela att kärringen som ringde till mig och gapa kom ner på jorden när ordförande i föreningen var färdig med henne. Tyvärr lyckades hon förstöra dagen för mig. Träffar jag henne så ska jag vidarebefordra din rekommendation om Kurrekurreduttöarna, var så säker. Kanske det blir till ett ännu varmare ställe, beror på vilket humör jag är.
mvh R