fredag 10 oktober 2008

Fastighetstaxering=sköntaxering

Taxeringsbesluten på fastigheter dimper ner i brevlådorna nu.
Läge att bli förbannad!
Jag vill påpeka att det är inget fel på mitt humör, det är jämnt, jag är förbannad hela tiden.
Ta tio exakt samma hus från "Byggare Bob".
Placera dessa på tio olika platser i Sverige. På västkusten och östkusten, norrlands inland och i storstan, i finområde och på bonnlandet.
Vem är lyckligast?
Jo den som valt att bo i huset långt ut i "åävla", som älskar naturen och att jaga och fiska och plocka bär. Och ännu gladare blir han när han får taxeringsbeslutet, för myndigheterna har ingen aning om att han gillar och uppskattar att bo så långt från civilisationen.
Dom tycker det är skit att bo där, så dom tycker inte hans hus är värt så värst mycket. Han får en struntsumma i fastighetsskatt.
Vem är olyckligast?
Jo, han som älskar naturen, fiske, jaga och plocka bär för att inte tala om tystnaden ute på landet, men som måste bo i storstan eller strax intill.
Han blir ännu olyckligare när han får taxeringsbeslutet för myndigheterna har bestämt att det är en favör att bo där han bor. Hans hus är värt tio gånger så mycket som hans kompis som glad och lycklig, valde att bo i "åävla". Han får en ansenlig summa i fastighetsskatt.
Vad kan man lära av detta?
Inte ett jävla dugg, för det är myndigheterna som bestämmer var det är bra eller dåligt att bo oavsett vad du själv tycker!
Så det är bara att gilla läget, betala och se glad ut!
mvh R

Inga kommentarer: