tisdag 7 november 2017

1,3 miljoner ton.......

...mat slänger vi varje år!
Smaka på det!
Eller rättare sagt, det var kanske det vi skulle ha gjort, smaka alltså.
Innan vi dänger iväg det som utmärkt väl lämpar sig för människoföda bara för att det står en datum på.
Men vi är slavar. 
Slavar under flera "styrelser" med dess maktfullkomliga "förståsigpåare" som gång efter annan höjer varningens finger och manipulerar oss att tro att t ex matvaror vet vilken datum det är.
Lite konstigt att vi som lantbrukare har lyckats överleva både opastöriserad, icke homogeniserad mjölk som i sin tur inte har haft en aning om "bästföre".
Förr hade vi hushållsgris som glufsade i sig det som eventuellt blev över men idag får man inte ge grisarna färdiglagad mat som t ex det som blir över på skolor, sjukhus etc.
Fråga mig inte varför, är det för att grisen inte ska bli sjuk?
Naturmupparna ylar sig blå över våra kor och deras utsläpp och särskilt i västra götaland vill man decimera kostammen radikalt. Undrar just om de har rest runt i länet och om de i så fall har sett några kossor. I vår kommun finns det bara tre eller möjligen fyra mjölkbesättningar kvar.
Sedan kan man fråga sig om det hjälper? Resultatet lär bli en ökad import på kött från länder med noll koll på vare sig det ena eller andra.
Vi är toppstyrda av experterna och ibland tror jag att det är av ren bekvämlighet som vi inte ifrågasätter utan bara lallar med som en skock får.
Detta inte bara vad det gäller mat utan det mesta som styr vårt liv.
Det finns två sätt att hålla ett folk i shack. Antingen svälter man människor så att de inte orkar opponera sig eller så passiviserar man dem genom att invagga dem i en falsk trygg- och bekvämlighetskänsla. Lagom däst och lite halvslö gör man inte så stora hopp.

 

2 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Jag har stort förtroende för forskning och vetenskap, men det där om att kornas pruttande skulle vara ett av de största hoten mot klimatet, det måste ju vara båg! Människor pruttar ju också, och varför nämns i så fall aldrig det? Nej, jag tror att det är något lurt här. Man vill flytta fokus från något annat, tror jag.

reneesfotoblogg sa...

Nilla: Det är skillnad på prutt och prutt serru! Forskning och vetenskap i all ära men frågan är vart den leder till i förlängningen?