lördag 8 juli 2017

Små irriterande saker....

.... i vardagen kanske man skulle skriva av sig om.
Som det här med plastburkar av alla de slag, typ gräddfil som ju är så aktuell just nu i "potäterosill"-tider. Först tar man av plastlocket utan problem men sedan sitter den där förbannade folietätningen där och jag kan garantera att den går inte att få av hel, aldrig någonsin. Det blir alltid en remsa kvar och den har ingen flärp att ta tag i utan man får sticka fingrarna i geggeligegget för att få bort resten.
HUR SVÅRT KAN DET VARA? Går det inte att göra den lite kraftigare så den håller att dra i?
För övrigt är färska potatis, egenodlade pratar jag om alltså, så nyupptagna att det räcker med en lätt smekning för att skalet ska flyga av, kokade i storleksordning och alls inte överkokta samt en stor klick smör det som gör livet värt att leva. Eller ja, några av de saker i alla fall.

5 kommentarer:

Anneli - A'la Foto sa...

Du får dra lite försiktigare! Visst har jag dragit sönder några såna där folietjafs men många har jag dragit av hela också! Det gäller att ta det väldigt lugnt och följa kanten!
Hur menar du att du kokar i storleksordning?

nillas liv på pinnen sa...

De små tetraformade mjölkförpackningarna man får till kaffet på vissa fik borde du också skriva om!

reneesfotoblogg sa...

Anneli: Egenodlad potatis varierar mycket i storlek och slänger man ner alla på en gång i kastrullen så blir de små (och godaste)överkokta i väntan på att de större ska bli färdiga. Som den vetenskap det är att koka potatis till perfection så sorterar man först i storleksordning så börjar man med de största, efter fem minuters kokande går nästa storlek i och så vidare. Obs vattnet ska koka när man börjar och dillstjäkar är ett måste. Däremot kan man strunta i saltet för det lägger sig bara utanpå, om man inte gillar det förstås.

reneesfotoblogg sa...

Nilla: Vi bor nära den kända caféstaden Alingsås men jag kan inte påminna mig annat än att det altid står en kanna med mjölk vid utskänkningen av kaffe i dessa lokaler. Dock vet jag vilka små fjantigheter du menar och jag kommer till och med ihåg när Rausing presenterade den första tetraförpackade mjölken med samma idiotiska lilla flärp. Vad värre är: han blev multimiljadär på eländet.

Anneli - A'la Foto sa...

Intressant! Jag tror aldrig mamma har kommit på tanken att göra så! Och det är från henne jag fått hur man kokar potatis! :)