torsdag 13 december 2012

Den personliga integriteten.....

....pratas det vitt och brett om här landet.
Den värderas så högt så att man skyddar grovt kriminella såsom mördare och pedofiler genom att inte gå ut med namn och bild.
Jag vet, det finns undantag, några få.
Gamla och sjuka får hellre ramla ur sjukhussängarna och bryta armar och ben än att man sätter upp det befintliga gallret, för man ska inte tubba på den personliga integriteten.
Inte får man ha kameror uppsatta där det behövs och det är oerhört svårt att få en avlyssning till stånd.
Men, så finns det andra områden där man högaktningsfullt skiter i om saker och ting kommer till kännedom för gemene man.
Ta till exempel ett förhandsbesked för husbygge.
Det är visserligen offentlig handling men visste ni att husbyggarfirmorna kan prenumerera på uppgifterna och sedan skicka ut reklam på löpande band och det gör dom redan innan ett positivt beslut tagits av nämnden i kommunen.
Jag tycker att detta är ett intrång.
Som att man inte har nog med skit i brevlådan redan innan.
För övrigt så bygger du inte som du vill och var du vill, inte ens på din egen mark
Ponera nu att jag har sett ut ett ställe där jag tycker det är idealiskt, där vill jag bo.
En aning högt men alls inte på berget och med uttagen väg alldeles intill.
Lagom mycket grannar som för övrigt inte har något emot att få mig som granne.
Kan inte bli bättre och här vill jag tillbringa resten av mitt liv.
Men, inbilla dig inte att du bygger för dina egna behov.
Du måste anpassa tomt och hus för andras behov.
Vägen upp till huset får inte vara brantare än att man kan köra en barnvagn upp.
Sara var visserligen nittio år när hon fick barn men jag har i alla fall passerat barnafödandets tid för länge sedan.
Barnbarnet är strax under en och åttiofem och har fyrtiosju i skonummer så han kan nog ta sig upp för egen maskin.
Och eventuella barnbarnsbarn.......dom får ta sig upp bäst dom kan.
Man ska också kunna köra upp en rullstol och det är väl rätt tänkt men i så fall måste man väl handikappanpassa huset med hiss och hela köret.
Men säger någon, om och när du ska flytta (med träfracken på då) så ska ju huset säljas och då kan ju inte till exempel en barnfamilj eller en rullstolsburen köpa huset!
Då får dom väl för bövelen välja ett annat hus!
Svårare än så är det inte.
Så, därför får inte bygga mitt hus där jag så gärna vill utan ska anpassa mig och bygga på en plats där den kommunala tjänstemannen föreslår.
Detta om något, är ett intrång i den personliga integriteten om du frågar mig.
Att det dessutom är maktmissbruk är en annan historia.
Tror jag ska lyfta upp husvagnen med helikopter till den tilltänkta tomten och sedan kan jag campa där resten av livet! Bara för att vara motvalls kärring.


6 kommentarer:

bakom berget sa...

Det var ta mej fan det dummaste jag har hört!! Dom är ju till och med värre än här. Jag undrar bara....Är alla hus som byggs i er kommun handikappanpassade? I så fall ska det ju vara hiss i alla hus med mer än en våning oxå.
Inte kan väl dom på stadsbyggnadskontoret bestämma var ni skall bygga ert hus!!! Men dom har väl för lite att göra, så dom måste ställa till med lite trassel. Stå på dig du, det brukar fungera.
Lycka till!

Anonym sa...

Överklaga!
Irene

reneesfotoblogg sa...

Åsa: Dessvärre så är det bestämmelser som gäller hela landet. Sedan i år ska barnvagn, rullstol och utryckningsfordon kunna köras fram till huset. Du kan alltså inte ha trappor till ditt hus. Och så måste vägen anpassa så att den inte går över en bestämd stigningsgrad.

Åsa: Vi har inte fått beskedet ännu men skulle det bli negativt så tänker jag överklaga ända in i h.....e!

ingegerdochstefan sa...

Vi har också sökt förhandsbesked för två tomter men fått avslag på den ena med motiveringen att den är för liten. Undrar vad skillnaden är mellan landet och samhället? 2000-2500 kvadrat är för litet här medan man kan få bygga på så små tomter att man knappt kan gå runt huset i samhället. Okej han hade andra invändningar också men även de känns krystade.
Stå på er, det tänker vi göra.

reneesfotoblogg sa...

Ingegerd: Det trodde jag var en stor tomt! Hade för mig att 1500 var normaltomt, om man inte bor i skärgården förstås, där man får trycka sig efter husväggen för att inte göra intrång på grannens mark.
Det var någon som sa att det aldrig lämnas positiva besked för mer än en tomt i Ale när det gäller privatpersoner. Jag tänker att kommun kanske tjänar mer på att behandla en och en ansökan istället för två. Inte vet jag men misstänksam blir man.

Anonym sa...

Förjävligt överförjävligt tillochmed!!

Men de där jäkla vindkraftverken som är 220 meter höga(!) och bullrar 110 decibel dygnet runt(!) smäller de upp var stans!

//Boije
http://www.hemligatradgarden.blogspot.se/