Innan den svenska jordgubbssäsongen kom igång så har vi ätit både belgiska och spanska bär.
Förr var dom gubbarna ofta smaklösa och intetsägande men nu är dom både söta och aromatiska och tarvar inget socker. Precis som dom svenska ÄT-jordgubbarna.
Sedan kom den svenska skörden igång och tvi vale!
Vi har köpt en hel del och alla har varit lika sura och eländiga.
Och jag vet varför!
De svenska odlarna kör på dom sorterna som ger mest och som är motståndskraftiga och det är saft- och syltbär, alltså inte ätbär.
KAN DET VARA SÅ DJÄVLA SVÅRT OCH TRYCKA PÅ KARTONGEN VILKEN SORTS JORDGUBBAR DET ÄR? Där står ju en massa annat krafs så det kan inte kosta något extra. Fyrtio kronor litern och sura som ättika är inte valuta för pengarna kära odlare på Tjörn, Orust och där omkring.
4 kommentarer:
Håller absolut med!
De belgiska små fina jordgubbarna som vi köpte för en dryg månad sen är de absolut godaste köpejordgubbar som jag ätit på länge.
Jaha ja, saft- och syltbär. Där ser man. Hmm...
Just det!
Stryk skulle de ha.
Alltid lär man sig något nytt. En förklaring till varför få gubbar smakat äkta sommar i år.
Mian: Lite har man lärt sig efter alla liter/kg man plockat genom åren för att tillgodose behovet av rårörd jordgubbssaft i skördetider.
Nilla: Man kan ju alltid slå ett slag för den goda saken!
Marina: Precis, smaken av äkta sommar! kunde inte sagt det bättre själv.
Skicka en kommentar