måndag 23 augusti 2010

Alla borde ha en fjärilsbuske

5 kommentarer:

Lisette sa...

Ja, jag har en! Så vacker som på dina bilder är den förstås inte. Men som rastplats åt alla läckra fjärilar funkar den verkligen. Massor av olika arter har den hyst de senaste dagarna.
Den vackrase fjärilsbusken= ett fjärilsträd, ca 3-4-meter högt, såg jag förra året på Brännö utanför Göteborg. Hundratals fjärilar! Helt underbart. Oförglömligt.

bakom berget sa...

Jag har haft tre stycken. Jag har provat ute, nergrävd i jorden och i stor kruka på altanen. Dom är fina en sommar sen....puts väck! Dom bara dör. Synd..för dom drar ju verkligen åt sig vackra fjärilar. Men skam den som ger sig! Jag ska prova igen, på ett annat ställe.
Åsa.

Karins fotoblogg sa...

Åh, det borde jag. Mycket läckra bilder!

reneesfotoblogg sa...

Lisette och Åsa: Jag har mina i stora krukor på altanen så att jag kan se invasionen av fjärilar ordentligt och så att solen kommer åt hela dagen.
Men jag bryr mig inte om att försöka övervintra dom utan köper två nya varje år. Plantskolorna brukar rea en bit in på våren så dessa betalte jag ca åttio kronor styck för och blomkolvarna är gigantiska. Har lärt mig att skära tillbaka dom ganska mycket på våren.

Jeanette sa...

Två mycket fina bilder! Bra komponerat! Ja, den som ändå hade enträdgård med en fjärilsbuske....